Ny skolestruktur i havn

Foto: StockSnap.io

Kommunestyret i Lillehammer vedtok 25. februar ny skole- og barnehagestruktur for kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Vedtaket innebærer at det bygges ny skole og barnehage i Nordre Ål og en fortgang i utbygging og rehabilitering Jørstadmoen skole. Lillehammer Venstre har vært en pådriver for dette.

Vedtaket innebærer også nedleggelse av Buvollen og Saksheim skoler, og nedleggelse av Ekrom. Elevene fra Buvollen overføres til Jørstadmoen skole når denne er ferdig utbygget. Elevene fra Saksheim får velge om de ønsker å gå på Vingrom eller Vingar. Det ble også vedtatt nedleggelse av Skårsetlia naturbarnehage. Kommunestyret gikk imot rådmannens forslag om nedlegging av barnehagen på Buvollen.

Lillehammer Venstre feirer ikke den vedtatte skole- og barnehagestrukturen som en seier for partiet. Nedleggelse av skoler vekker sterke følelser. For grendene Saksumdal og Rudsbygd er skolene viktige som nav for bygda og som arena for fritidsaktiviteter. De fleste ønsker også en god skole i sitt nærmiljø.

Vi ønsker å videreføre en god skole for Lillehammer. Når skolene blir for små blir det vanskelig å skape et godt læringsmiljø. For å utnytte de faglige og økonomiske ressursene best mulig ser Venstre det som nødvendig å gjøre om på skolestrukturen. Den økonomiske situasjonen i Lillehammer kommune er krevende. Det stiller krav til de folkevalgte å ta utvikle samfunnet på en ansvarlig måte, innenfor de rammene vi til enhver tid har.

Lillehammer Venstre beklager overfor de elevene, familiene, ansatte og innbyggere som føler seg rammet av vedtaket i kommunestyret. Vi håper nye skoler, nye fagmiljø og nye venner oppleves som positivt. Kommunestyret vedtok også at det skal igangsettes eget prosjekt med fokus på utvikling i grendene. Grendene skal ikke bli borte selv om skoleveien blir litt lengre.

 

 

 

 

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**