Venstre mener Bjørvika er beste løsning for Munch

Fremtidens byer, Internett

Den siste tiden har debatten om det nye Munch-museet rast, med alt fra sterke oppfordringer til rask realisering til omkamper og historieomskriving. Vi vil derfor oppklare hva som er og har vært Venstres standpunkt i saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Det tok ni år fra Venstre gikk inn for Munch i Bjørvika til vi fikk flertallet i bystyret med oss. Da Kjell Veivåg fra Venstre foreslo Munch til Bjørvika i 2005, fikk det kun Venstres stemmer. Men vi ga ikke opp kampen. Vi har vært for Munch i Bjørvika for Munchs kunsts skyld og for byutviklingen av Bjørvikas skyld, helt uavhengig av tomtepriser og eiendomsutviklere. Utviklingen av Bjørvik har vært drevet av Oslos politikere, med Venstre i spissen.

Det viktigste for Venstre har hele tiden vært at vi får bygget et nytt Munch-museum med den kvaliteten som Munchs kunst fortjener, til riktig pris og til riktig tid. Derfor er det laget gode og objektive utredninger. Det har vært avgjørende å velge det alternativet som samlet sett gir den beste museumsløsningen for Munchs kunst. Det er Lambda. Med denne løsningen får vi også en god løsning for Stenersen-samlingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**