Detaljregulering for Snipetorp

Foto: Kenneth Berg

Det var etter et massivt engasjement og 300 underskrifter at innbyggerinitiativet for å hindre utbygging av funkishus i Snipetorp, at saken i går ble tatt opp på nytt i teknisk hovedutvalg.

Saken startet med at Skien bystyret tidligere har vedtatt å regulere området i krysset Snipetorpgata og Øvre Skotlandsveg til boligformål, dette har frem til nå vært en uutnyttet grønn lunge i Snipetorp.

Skien Venstre har hele tiden vært kritiske til de tegningene som ligger fra utbygger og har vært klare på at nye bygg i Snipetorp ikke skal dominere men underordne seg dagens bebyggelse. Skien Venstre er helt klare på at Snipetorp er helt unikt område i byen med sin gamle trehusbebyggelse og at området derfor også må få særskilt behandling.

Skien Venstre har derimot aldri vært imot utbygging på området men har vært veldig klare på at bygget må underordne seg dagens trehusbebyggelse, for Venstre er det derfor helt vesentlig at saken skal tilbake igjen til hovedutvalget for godkjenning når de endelige planene for området ligger på bordet.

 

Skien Venstres forslag til saken ble enstemmig vedtatt under møtet i hovedutvalget for teknisk sektor.

1:

Bygget som er tegnet inn mot Snipetorpgata grenser mot et av byens aller eldste hus, og ligger i Skiens kulturhistoriske sentrum med kulturskatter på alle kanter.

Hovedutvalget mener at det nye hjørnebygget dominerer framfor å underordne seg den verneverdige bebyggelsen. Hovedutvalget ber tiltakshaver i større grad hensynta eksisterende bygningsmiljø og dempe uttrykket til det skisserte hjørnebygget.

2:

HOTS ber om at byggesaken som kommer i saken oversendes utvalget for realitetsbehandling før byggetillatelse gis.

 

Se hele saksfremlegget her: 18/16 – detaljregulering for gbnr. 300/3554 m.fl., Snipetorp spørsmål om ny behandling etter innbyggerinitiativ

Les mer: TA – Ber kulturminnevernet og Riksantikvaren sette klare krav

Les mer: TA – Vil ikke stanse Snipetorpbygg

 

Atle Rui og Kenneth Berg

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**