Lanseringskonferanse for Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter

Foto: Venstre

Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter (NIM) inviterte 4. april til lanseringskonferanse med temaet «Hvordan styrke menneskerettighetene i Norge?». Venstres leder Trine Skei Grande var til stede på åpningen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

– Det har vært flaut at Norge har vært blant de landene som ikke har hatt en institusjon for menneskerettighetene. En slik institusjon kan ha en uavhengig rolle og vurdere menneskerettighetssituasjonen i Norge på en annen måte en de politiske myndighetene. Jeg håper dette vil styrke menneskerettighetenes rolle i Norge, og løfte temaet i den offentlige debatten, sier Trine Skei Grande.

Les mer om NIM

I forrige periode fremmet Venstres stortingsgruppe et forslag om etablering av en egen nasjonal institusjon for menneskerettigheter. Forslaget ble den gangen bare støttet av KrFs representanter.

– Nå har vi et nytt flertall på Stortinget, og en ny stortingspresidenten med engasjement for menneskerettighetene. Dermed har forslaget Venstre sto nærmest alene om i forrige periode blitt mulig å gjennomføre, sier Skei Grande.

NIM har nå lagt fram sin første årsrapport for Stortinget.

– Rapporten er en god start på det viktige arbeidet NIM skal gjøre, og Venstre kommer til å løfte flere temaer fra denne rapporten fremover, avslutter Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**