Venstre-kommune på topp ti i kommunebarometeret

Alfred Bjørlo
Ordfører i Eid, Alfred Bjørlo (V), gleder seg over plasseringen i kommunebarometeret, Foto: Jo Straube

Kommunal Rapport utgir hvert år Kommunebarometeret, som rangerer driften av norske kommuner basert på til sammen 124 nøkkeltall innen 12 ulike sektorer. Eid kommune, med Venstre-ordfører Alfred Bjørlo, kommer i 2016-utgaven av barometeret på 9. plass, frem åtte plasser fra 2015.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Undersøkelsen skal måle kvaliteten på kommunale tjenester, sett i forhold til kommunens økonomiske ressurser.

Les mer på Kommunal Rapports nettsider

– Også i Eid og ellers i Nordfjord har vi fremdeles mye å strekke oss etter, men det er på sin plass å gi en stor honnør til alle ansatte i kommunene våre for at vi får så gode resultater ut av ressursene vi har til rådighet, sier Bjørlo.

– Det er også svært inspirerende å se at Eid har klatret på målingen seks år på rad, og nå er blant de 10 beste i Norge. Det bekrefter inntrykket vi også opplever ellers, at Eid kommune er i en svært positiv utvikling, fortsetter han.

Noe å strekke seg etter

Bjørlo mener Kommunebarometeret gir viktig informasjon om hvordan kommunene kan videreutvikle seg, og stadig strebe etter å levere bedre tjenester til sine innbyggere.

– Dette er et ekstremt nyttig verktøy i utviklingsarbeidet til kommunen. Det gir oss en mulighet til å måle oss mot andre kommuner på en profesjonell måte, med tidsserier over mange år, sier Bjørlo til Sunnmørsposten.

– Det er viktig at vi ikke bruker Kommunebarometeret som en unnskyldning for å «fryse» kommunen slik den er i dag. Skal vi holde kvaliteten i tjenestene oppe, må vi være i forkant og alltid utvikle oss videre. Å få til en sammenslåing med vår nabokommune Gloppen, som også gjør det godt på Kommunebarometeret, vil være den beste garantien for fortsatt gode kommunale tjenester og effektiv ressursbruk, sier Bjørlo.

Stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (t.v.) gratulerer Eid-ordfører Alfred Bjørlo med 9. plass i kommunebarometeret for 2016
Stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (t.v.) gratulerer Eid-ordfører Alfred Bjørlo med 9. plass i kommunebarometeret for 2016

Rotevatn gratulerer

Venstres stortingsrepresentant fra Sogn og Fjordane, Sveinung Rotevatn, har selv sittet i kommunestyret i Eid. Han er imponert over de gode resultatene kommunen har oppnådd.

– Jeg vil gjerne gratulere Alfred Bjørlo og Eid kommune med et svært godt resultat i kommunebarometeret, sier Rotevatn.

– Slik jeg kjenner Alfred og andre Nordfjordinger, kommer de til å ta dette som en inspirasjon, og fortsette arbeidet med å forbedre og videreutvikle tjenestene kommunen tilbyr. Nå har Eid klatret på barometeret hvert år siden 2010, så om denne utviklingen fortsetter lover det svært godt for fremtiden, avslutter han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**