Alkoholpolitikk handler ikke bare om når restaurantene skal stenge

Foto: Suzy Haugan

Unge Høyres Håkon Berg er bekymret for fremtidens åpningstider på byen i Tønsberg. I et innlegg 7. april holder han Tønsberg Venstre nærmest hovedansvarlig for utfallet han frykter kan komme i mai.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Skrevet av SUZY HAUGAN, GRUPPELEDER FOR VENSTRE I TØNSBERG BYSTYRE

Et arbeidsutvalg blant annet bestående av helse og omsorg har lagt et forslag om alkoholpolitiske retningslinjer ut på høring. Det er helt ufarlig. Ingenting er avgjort. Saken skal behandles politisk i mai. Det er forskjellige meninger, og gode argumenter for begge tall på klokka. Summen av forslaget, høringssvar, interne signaler og den politiske saken som blir lagt frem er det vi i bystyregruppa i Venstre forholder oss til.

Venstre er et sosialliberalt parti. Det vil si vi ønsker å gi frihet for enkeltindivider til å kunne skape sin egen vei til gode liv, og at vi samtidig må ha systemer for å ivareta folk som har behov for det.

Jeg har forståelse for utelivsbransjens kalkyler og for folks ønske om å ha frihet til å være ute så lenge en har lyst. Jeg har også respekt for forskning som sier at en time kortere åpningstid gir 17 prosent reduksjon i vold på byen.

Jeg inviterer alle partier til å heve debatten utover den ene timen. For alkoholpolitikk handler om så mye mer enn åpningstider. Det handler også om et variert og morsomt utelivstilbud, at folk ikke skal bli overskjenket, det handler om en reell og opplevd trygghet for dem som ferdes på byen. Det handler om å kunne komme seg hjem igjen på en god måte, uten unødvendig kø og krangel i mat- og taxikø. Og om forutsigbarhet for utelivsaktørene.
Et godt samarbeid mellom utelivet, politi, kommune og transportytere er av all nødvendighet for å få til disse tingene. Og det samspillet har utviklet seg veldig de siste årene! Veldig mye har blitt bedre, og jeg ønsker meg mer av det.

Mer av god utebelysning, triveligere uterom, utvikling av samarbeidet, forebygging og positivitet til utelivskonsepter som er annerledes!

Nå lytter vi til innspill, diskuterer internt og ser frem til at saken kommer til politisk behandling i mai. Og så får Berg snakke med sitt moderparti med samarbeidspartnere som har flertall i bystyret – heller enn å holde Venstre ansvarlig for utfallet han frykter.

 

Publisert på Tønsberg Blads nettsider 15. april 2016

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**