Interpellasjon om Sykkelhotell til syklister

Illustrasjon: Tina Bülow-Berntzen

Interpellasjon framlagt av Suzy C. Haugan, gruppeleder Tønsberg Venstre på bystyremøte 20. april 2016

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Idag kan syklister parkere på diverse sykkelparkeringer ute i Tønsberg by. Det er positivt at mange av disse plassene er under tak, men syklene er ikke 100% trygge mot å bli stjålet eller ødelagt. Togpendlere har en mulighet til å parkere sykler i en sykkelstall på jernbanen. Dette er det eneste fellestilbudet pr. idag til å låse inn sykkelen i Tønsberg.

Bystyregruppa i Tønsberg Venstre, har som kommunen – ambisjoner om å revitalisere Tønsberg som sykkelby. Som et ledd i dette mener vi at kommuen må ta initiativ til et sykkelhotell i sentrum.

Et sykkelhotell gir mulighet for å låse inn sykkelen, i tillegg til andre nyttige funksjoner, som tilgang på pumpe, skap, lading til el-sykkel med mer. Et sykkelhotell er et tilbud til alle som ønsker å betale for tilbudet, ikke nødvendigvis bare togpendlere med NSB månedskort. Byer som Sandefjord, Drammen og Moss har fått til konseptet sykkelhotell.

Vi mener at initiativet og ønsket om et sykkelhotell må komme fra kommunen. I en videre prosess kan kommunen henvende seg til for eksempel fylkeskommunen og jernbaneverket for et eventuelt samarbeid, slik en fikk til i Sandefjord.

Bystyregruppa i Tønsberg Venstre er lite fornøyd med jernbaneverkets likestilling av bilpendlere og sykkelpendlere til jernbanen, og mener det helt klart burde favoriseres å sykle. Det er i tråd med alle nasjonale, regionale og lokale ønsker om å få trafikk over på kollektiv, sykkel, og gange om mulig.
Vi får ikke gjort noe med jernbaneverkets egne parkeringsplasser, MEN kommunen kan gjøre sitt for å gjøre det litt mer attraktivt å sykle.

Et sykkelhotell kan skapes ved for eksempel å utvikle eksisterende sykkelstall på jernbanen, utvikle gamle godsbygget, eller omgjøre kommunens egen gratisparkering for ansatte på parkeringsplassen i Farmannsveien.

Jeg spør ordføreren:
– Vil ordføreren straks ta initiativ til å få etablert et sykkelhotell i Tønsberg?

Suzy Haugan
Bystyrerepresentant for Venstre
i Tønsberg Bystyre

Publisert på Tønsberg Blads nettsider 19. april 2016

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**