Landsmøte 2016

På talerstolen for å støtte AFO, Aktiv Fritids Ordning, Sara Sægrov Ruud

Årets landsmøte gikk av stabelen i Tønsberg 15-17 april. Hovedtemaet var oppvekst. June A Marcussen deltok på sitt 3 landsmøte denne helgen, og her er en oppsummering av helgen.
Temaet for landsmøte var oppvekst, dette er det som opptar meg aller mest, så det var en innholdsrik helg med mange gode innlegg og foredrag om barns oppvekstvilkår.

På landsmøtet vedtok Venstre blant anna å gå inn for å øke pappapermen til 15 uker, gi far selvstendig inntjeningsrett til foreldrepenger, og differensiert barnetrygd der de som trenger det mest får mer. I barnehagen vil venstre blant anna innføre en bemanningsnorm, og øke andelen ansatte med barnehage utdannelse til 50%

Venstre ønsker å endre SFO til Aktiv fritidsordning (AFO) for å rette fokuset mot aktivitetsinnholdet. Slik kan alle barneskoleelever, fra 1-7 klasse uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn, få delta i aktiviteter av blant annet kunstnerisk, kulturell og sportslig art. Her må de kunne få hjelp til lekser, og kunne delta i aktiviteter med liten eller ingen kostnad. I tillegg bør deler av tilbudet være læringsstøttende – altså bidra til å styrke elevenes akademiske kompetanse, men med en lystbetont innfallsvinkel, rotfestet i lek og mestring.

Et av helgens høydepunkter var naturligvis å vinne lotteriet, eg vant rett og slett Abid Q Raja som bordkavaler, og fikk plass rundt bordet sammen med både Abid og Trine Skei Grande.

Flere av temaene diskutert på landsmøte vil vi forsøke å få til på kommunalt nivå. Som feks en bemanningsnorm i bhg som Tvedestrand Venstre har i sitt program. Å se på mulighetene, og evt kostnadene rundt en utvidet skolehverdag der lekser er en del av skolehverdagen er en sak som etter et initiativ fra V no vil bli utredet. Dette stilte en samlet livsløpskomite seg bak. Om det kan bli en realitet må vurderes når flere fakta kommer på bordet rundt, økonomi og personellbehov. Det er bedt om innhenting av erfaring fra skoler som har innført leksefri, for å finne ut om organiseringen og økonomi.

En annen sak som en enstemmig livsløpskomite har bedt om, er å gjennomføre rabatten mellom BHG og SFO, denne blei fjernet for 4 år siden, men førte kun til at mange barn sluttet, og ingen ekstra inntekt for kommunen.

Oppvekst vil være i fokus for Venstre både sentralt og lokalt framover.

image image image

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**