Minneord om Odd Gunnar Jære Hoel

Odd Gunnar Jære Hoel, Foto: Oppdal Venstre

Søndag 29. mai gikk Odd Gunnar Jære Hoel bort etter et kort sykeleie. Kampen mot kreften preget de siste par årene av livet, og til slutt var det ingen utveg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

– Jeg skulle ha vært der mer for dere, og hjulpet dere, sa Odd Gunnar. Den siste samtalen var svært følelsesladd, men vi fant en trøst i at vi hadde oppnådd mye sammen. Han har betydd så mye for meg. Og det blir et stort tomrom for oss i Venstre.

Jeg var så heldig som fant min tilhørighet i det politiske miljøet i Oppdal i en fase der lokalpartiet til Venstre søkte nye krefter. I ti år fikk jeg “gå i lære” hos Odd Gunnar. Han ble min partifelle og personlige venn.

Odd Gunnar var et genuint organisasjonsmenneske. Det møysommelige listearbeidet, alle forberedelser, stort som smått, henvendelser, vurderinger og beslutninger, har gitt mening og resultat i et lite parti. Den erfaringen og klokskapen vi har fått ta del i, setter vi stor pris på.

Kommunikasjon var Odd Gunnar særdeles god på. Alltid var der støtte å få og gode råd på veien. En SMS vanket når han mente vi trengte støtte. Vi fikk vite at vi stod helt fritt til å følge egen overbevisning. Vi fikk tidlig lære at det er frihet i stemmeavgivningen og tillit i partiet. – Det er ikke partipisk i Venstre, sa Odd Gunnar med en god mine.
De siste periodene var ikke Odd Gunnar med i Kommunestyret, men han fulgte alle møter på radio E6 sine sendinger. Vi hadde Odd Gunnar bestandig i ryggen. Han stod som en klippe og en bauta. Det er Ingrid Mellem sine ord. Og vi er så enig, så enig.

18. mars ble Odd Gunnar utnevnt til Æresmedlem i Oppdal Venstre. Vi som fikk dele kvelden med han er så utrolig takknemlig for innsatsen – og Odd Gunnar sa selv så sent som 13. mai at han var oss evig takknemlig. Hans Bøe sier at vi fikk snakket med Odd Gunnar, og ikke om. Det gir mening idag.

Den mest engasjerte, omsorgsfulle og kloke personen jeg har hatt gleden av å kjenne har gått til ro. Vi er mange som har fått lært ett og annet av læreren, politikeren, personen, familiemannen Odd Gunnar.

Vår medfølelse og kondolanser går til Else, Odd Arne med familie, Gudrun og øvrig familie.

Takk for den gode tiden ilag. Vi er deg evig takknemlig. Fred over minnet ditt.

Gerd-Mette Drabløs
Leder Oppdal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**