Fullt gjennomslag – uten bystyrevedtak!

I bystyremøtet 18. april, hadde vi en interpellasjon der vi uttrykte et ønske om å oppdatere mangfoldsplanen til dagens realiteter og at denne planen skal videreføres som en egen, selvstendig del av kommuneplanen.

Nå har rådmannen gitt fullt gjennomslag, selv om uten et bystyrevedtak i saka.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

– Meget gledelig! Dette kaller jeg et fullt gjennomslag, sier Kjell Haavard Thrane Høie, bystyrerepresentanten bak interpellasjonen.

I sin interpellasjon skriver han blant annet

Kjell Haavard Thrane Høie med interpellasjon i bystyret
Kjell Haavard Thrane Høie med interpellasjon i bystyret

“Noen vil spørre hvorfor det skal være nødvendig med en handlingsplan for noe som bør være vanlig
folkeskikk. Dessverre er dette, for mange, ikke normal folkeskikk. Vi trenger bare ett tilfelle for å bevise at det er behov for en slik plan, men det er flere slike tilfeller daglig. Man trenger ikke gå lenger enn til utfordringa rundt hvorfor en ungdom kvier seg fra å ”komme ut av skapet”. Derfor trengs en handlingsplan, for å sikre at i alle fall kommunalt ansatte møter mennesker som medmennesker – uavhengig av deres forutsetninger.”

Rådmann Bodil Sivertsen plukka altså opp dette sterke signalet og ønsker å prioritere dette arbeidet det neste halve året, og skriver selv følgende i ei orienteringssak om temaet til formannskapet:

Forslag til videre arbeid

Rådmannen vurderer bystyrets behandling av interpellasjon 1/16 som et sterkt signal om å revidere og videreføre en egen mangfoldsplan. For å imøtekomme den uttalte bekymringen for at dette ikke gis tilstrekkelig oppmerksomhet, vil rådmannen prioritere arbeidet og legge til rette for medvirkning fra grupper og organisasjoner som blir berørt av planen. Mangfoldsplanen vil bli framlagt til behandling rundt årsskiftet 2016/-17.

Overordnede strategier for mangfold, likestilling og inkludering samles og innarbeides i samfunnsdelen av ny kommuneplan.

Her kan du se video fra bystyremøte der Kjell Haavard legger fram interpellasjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**