Venstre og flertallspartiene satser på IKT i skolen

Rune Askeland taler skolebarnas sak i Stavanger bystyre, Foto: Stavanger Venstre

Venstre og flertallspartiene satser på IKT også i skolen! Idag vedtok bystyret innkjøp av nettbrett til alle lærere og elever i ungdomsskolen i Stavanger. Oppvekst-politiker Rune Askeland orienterte om gladsaken på vegne av Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Venstre er svært glad for at vi styrker skolen i flertallspartienes forslag til vedtak om å løfte inn 2.5 million kroner. Vi klarer nå en full dekning av digitale enheter til hver elev og lærer i ungdomsskolen.

Venstre har ambisjoner om å utvikle Stavanger til en smartby. Venstre har ambisjoner om å skape flere arbeidsplasser. Venstre har ambisjoner om å kunne gi innbyggerne best mulig tjenester nå og i fremtiden.

Skal vi lykkes så må vi satse på vår gode offentlige skole. Den skal være i nasjonal toppklasse! For å lykkes må mer enn IKT i skolen på plass, men å kunne redusere spriket mellom det digitale samfunnet og skolen er viktig.

«Kritisk tenkning, kommunikasjon og samhandling vil både i dag og i framtiden i stor grad handle om å vurdere informasjon som er tilgjengelig digitalt. Å mestre digitale verktøy og omgivelser er sentralt i kommunikasjon og samhandling.» (Ludvigsen-utvalget – 2015)

Et enstemmig kommunalstyre vedtok 11.mai en handlingsplan for IKT i Stavangerskolen. Jeg er glad for at alle partier var med – her bidro alle!

En handlingsplan som både tar vare på det gode arbeidet som mange gjør i dagens Stavangerskole, men også en plan som tar Stavangerskolen inn i en ny tid.

Vi er på vei til å gjøre Stavangerskolen til en digital skole, der vi ikke kun skriver stiler digitalt, men der vi tar i bruk et helt spekter av muligheter.

Teknologien vil fremover gjøre det mulig for lærerne å bruke mindre tid på det administrative og mer tid på å være lærer. Vi printer og kopierer over 1 million ark pr år i Stavangerskolen som blir sendt hjem i ransler.

Vi er og helt avhengige av å kunne implementere det pedagogiske aspektet med de digitale verktøy. Det er læreren som er pedagogen og som har en nøkkelrolle her.

Det er flere skoler som i dag ligger langt framme når det gjelder bruk av digitale verktøy, men her er det viktig at alle skal løftes. Det skal ikke være opp til enkelt lærere på enkelte skoler å løfte oss inn i en digital alder.

Den beste investering er å sørge for at våre barn og unge har en best mulig start på livet, både som medborgere i en fantastisk by og som fremtidige arbeidstakere. Vi skal ikke ta ut det gode i dagens skoler, men det digitale skal være en naturlig del av det pedagogiske opplegget.

Våre dyktige ansatte i Stavangerskolen fortjener politikere som ser behovene og som satser!

Det skal være attraktivt å jobbe i Stavanger for våre ansatte i skolen, det skal være attraktivt å gå på skolen vår for elevene våre.

Ordfører – inni meg så er jeg hoppende glad over dette forslaget til vedtak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**