Velger Rebekka Borsch på topp av stortingslisten

Buskerud Venstres toppkandidater til stortingsvalget i 2017. Tom Hedalen, Rebekka Borsch, Tove Hofstad., Foto: Steinar Bleken

Rebekka Borsch fra Røyken topper Buskerud Venstres liste til stortingsvalget 2017. Det bestemte et enstemmig nominasjonsmøte i fylkespartiet som møttes i Hønefoss i går kveld som klappet førstekandidaten inn. Med seg på laget har hun Tom Hedalen fra Drammen, Tove Hofstad fra Lier, Anne Kjersti Frøyen fra Ål og Runolv Stegane fra Sigdal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Hønefoss, 14. juni, 2016: Buskerud Venstres nominasjonsmøte valgte i går kveld sine listekandidater til stortingsvalget i 2017. Rebekka Borsch ble enstemmig valgt ved akklamasjon.

 

– Jeg gleder meg over å ha fått fornyet tillit av Venstre, og jeg ser fram til å kjøre tidenes valgkamp for Venstre i Buskerud sammen med et usedvanlig sterkt lag. Jeg har med meg erfarne og sultne folk, og sammen skal vi klare å sikre Buskerud Venstre et stortingsmandat. Det er på tide med nye krefter på stortingsbenken, sier Rebekka Borsch. –Fylket vårt får ikke nok uttelling slik det er i dag.

 

Rebekka Borsch (39) er Røyken Venstres gruppeleder og sitter i formannskapet og kommunestyret i Røyken for perioden 2015-2019. Rebekka er medlem av Venstres landsstyre og var fylkesleder for Buskerud Venstre 2010-2016. Under stortingsvalget 2013 var hun førstekandidat for Buskerud Venstre og medlem av programkomiteen. Rebekka er også leder for Internasjonalt utvalg i Venstre.

Rebekka Borsch kommer opprinnelig fra Tyskland, men er blitt norsk statsborger. Hun er journalist og statsviter (Freie Universität Berlin) og har blant annet arbeidet som fast ansatt journalist for tyske aviser. I dag jobber hun som seksjonsleder i Miljødirektoratet.

Nummer to på listen, Tom Hedalen fra Drammen, er leder av Human-Etisk Forbund og jobber som sjefingeniør og prosjektleder i Statens vegvesen. Nummer tre, Tove Hofstad, er gruppeleder og formannskapsmedlem for Lier Venstre og jobber som rådgiver i Venstres sentrale partiorganisasjon.

 

Hele stortingsvalgslisten for Buskerud Venstre

 1. Rebekka Borsch, Røyken
 2. Tom Hedalen, Drammen
 3. Tove Hofstad, Lier
 4. Anne Kjersti Frøyen, Ål
 5. Runolv Stegane, Sigdal
 6. Bjørn Flo Knudsen, Kongsberg
 7. Simon Lund, Unge Venstre / Lier
 8. Kristine Nore, Krødsherad
 9. Erik Hørluck Berg, Modum
 10. Steinar Bleken, Hemsedal
 11. Eidi Ann Hansen, Drammen
 12. Gunn-Torill Homme Mathisen, Hurum
 13. Pål Bentsen, Nedre Eiker
 14. Anette Coucheron, Ringerike
 15. Eldbjørg Løwer, Kongsberg
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**