Presentasjon av Anne-Beth Njærheim

Anne-Beth Njærheim 51 år, gift og 2 voksne barn. Bur på Bømlo – Bremnes.

Kommunepolitiker siden 1995 da som vara til kommunestyret i Bømlo og vara til Teknisk utvalg. Fast rep. I kommunestyret i 2 perioder, 1999 – 2003 da og som nestleiar i utvalg for skule og oppvekst, siste kommunestyre periode medlem av formannskapet.

Portretter, Venstre LM 2015 Anne-Beth NjÊrheim Foto: Jo Straube / Venstre
Anne-Beth Njærheim
Foto: Jo Straube / Venstre

Første periode 2007 – 2011 i fylkestinget, og medlem av samferdselsutvalget. Andre periode 2011-2015 leiar av kultur- og ressursutvalet (KURE) som er fylket sitt politiske utval for kultur, men også fylket sitt planutval. Denne perioden (2015-2019) medlem av fylkestinget og medlem av fylkesutvalet. Gruppeleiar for Venstregruppa

Er utdanna anestesisjukepleiar og også utdanning innan leiing og administrasjon i helsesektoren. Min leiarerfaring er frå medisinsk klinikk 1997 – 2002 og deretter frå april 2009 til 2011 leiar for kirurgisk klinikk på Stord sjukehus. Etter 2 år som Prosjektkoordinator for innføring av Samhandlingsreformen (2011-2013) er eg no tilsett som Folkehelsekoordinator i Bømlo kommune.

Ellers har eg variert yrkeserfaring både fra Ullevål Sykehus på slutten av 80- tallet, ambulanse personell på 90 tallet, kombinert med jobb innen akuttmedisin på Stord sjukehus.

Eg engasjerte meg i lokalpolitikken grunna skulepolitikk særskilt.

Eg har hatt og har nokre styreverv. Alt frå kraftlag til kulturhus. I tillegg har i ei årrekkje vert speidarleiar og i tillegg vert engasjert i ein del anna frivillig arbeid.

Fire års politisk erfaring som leiar av KURE og snart 9 år totalt som fylkespolitikar har gitt meg god oversikt over fylkespolitikken, særskild innan kultur og det regionale planarbeidet. Venstre har gjort ein forskjell i sist periode som ein av 3 parti i posisjon. Me har vært med å løfte fokus på dei regionale miljøutfordringane gjennom godt eigarskap i m.a. arbeidet med klimaplanen. Vi har sterkt bidrege til å løfte satsinga på museumsektoren, folkehelse og ikkje minst friluftsliv med auka satsing på BOF (Bergen og Hordaland friluftsråd) og Friluftsrådet Vest.

Denne perioden er Venstre i opposisjon, og som gruppeleiar har eg ansvar for god politisk dialog med andre parti for å få mest mogleg gjennomslag for vår politikk.

Mobil: 915 16 011

E-post: [email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**