Korleis kan Bergen bli eit betre reisemål?

Foto: Jarand Boge

Det ville bystyrerepresentant Åsta Årøen ha eit svar på frå næringsbyråd Julie Andersland (V). Les spørsmålet og svaret ho fekk her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Kva kan gjerast for å forsterke og forbetre Bergen som reisemål, for alle slags turister, også cruise?

Kven er dialogpartnere i dette, og kva gjer ein for å skape også ein regional effekt? Tenker da på at Bergen er ein inngangsport for fjordturisme.

Svar fra byråd Julie Andersland:

Bergen Reiselivslag er Bergen kommunes viktigste samarbeidspartner innen reiseliv. Bergen kommune er representert i Bergen Reiselivslag sitt styre, og reiselivslaget har et godt samarbeid med næringsseksjonen. Gjeldende strategi for Bergen Reiselivslag er Strategisk Reiselivsplan 2011 – 2015, som er tilpasset Strategisk næringsplan for bergensregionen og reiselivsplanen til Hordaland fylke. Denne planen skal nå rulleres for perioden 2016 – 2020. Bergen Reiselivslag utarbeider også en årlig aktivitetsplan med konkrete tiltak for økt turisme, og økt antall overnattinger i Bergen. Det var over 1,7 millioner overnattinger i 2015, en økning på over 7 % fra året før.

I tillegg har Bergen Reiselivslag utarbeidet en Cruisestrategi for Bergen 2015 – 2020, som nylig er vedtatt i deres styre. Her vektlegges at fremtidens cruiseturisme vil måtte skje på en bærekraftig måte. Byrådet vil i denne forbindelse legge frem en sak om hvordan Bergen kommune vil arbeide for at cruiseturismen skal være mer bærekraftig.

Også Vestlandsrådet har utarbeidet en cruisestrategi, som skal behandles i november 2016.

Bergen Reiselivslag tilpasser sine strategier og tiltak både nasjonalt i samarbeid med Innovasjon Norge og regionalt gjennom Fjord Norge. I tillegg arbeider NCE Tourism, med hovedsete i Bergen, for at de mer enn tusen bedriftene som helt eller delvis lever av turismen ved fjordene skal løfte seg. Bedrifter skal utvikle sine produkter og sette sammen gode pakker med andre aktører. Slik skal reiselivet bli mer robust og skyte nye knopper. Både byrådsavdelingen og Bergen Reiselivslag har god dialog med NCE Tourism.

Byrådet prioriterer god dialog og tett oppfølging av nettverksorganisasjonene, og Bergen Reiselivslag er den viktigste aktøren og samarbeidspartneren innen reiseliv. Forsterkning og forbedring av Bergen og regionen som reisemål, er naturlige tema på våre samhandelsarenaer.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**