Ketil Kjenseth gjenvalgt på topp for Oppland Venstre

Toppkandidatene fra Oppland til stortingsvalget i 2017., Foto: Kine Schjerverud

På dagens nominasjonsmøte på Gjøvik ble Ketil Kjenseth gjenvalgt som førstekandidat for Oppland Venstre, og tar sikte på fire nye år på Stortinget. Han får selskap av Ingjerd Thon Hagaseth fra Etnedal, Roger Granum fra Lillehammer og Stine Hansen fra Vestre Toten på de neste plassene.

– Vi går en spennende valgkamp i møte. For Venstre sin del skal vi kjempe videre for økt satsing på tog, bedre skole og bedre tilbud til psykisk sjuke, sier Kjenseth, som gleder seg til å ta fatt på valgkampen.

Det ble et udramatisk nominasjonsmøte denne gangen. Kjenseth, som i dag er stortingsrepresentant, ble gjenvalgt med akklamasjon.

Leder i Oppland Venstre, Roger Granum, er fornøyd.

– Ingen stortingspolitiker har gjort mer for Oppland, hevder han, og trekker frem togsatsingen:

– Med Ketil på tinget har vi styrket Gjøvikbanen, og Dovrebanen har åpnet sitt første dobbeltspor. Vi har et stort behov for bedre samferdsel i fylket, og det er viktig at Ketil fortsetter det gode arbeidet. Fremover må han nemlig sørge for at Regjeringen holder det de har lovet når det kommer til dobbeltspor til Lillehammer.

Kjenseth, som selv er fra Gjøvik, skyter inn,

– Jeg har også tenkt å jobbe med å øke hastigheten på Gjøvikbanen, og sørge for at det nye stasjonsområdet som er planlagt på Jaren, blir gjennomført. Så litt gjenstår.

I dag sitter Kjenseth i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, og engasjementet spenner vidt. Det siste året har han blant annet vært med på å utforme sykehusreformen og ungdomshelsestrategien.

– For meg og Venstre var det viktig at ingen lokalsykehus skulle legges ned. Det fikk vi til, kommenterer han.

Mye av Opplands-representantens arbeid har vært rettet mot samfunnets svakeste. Blant annet har han vært en pådriver for en mer human rusomsorg, med mer fokus på forebygging og behandling enn straff. Psykisk helse har også vært en hovedprioritet for Kjenseth, særlig blant barn og unge. I løpet av denne stortingsperioden har Venstre fått lovfestet krav om kommunepsykolog innen 2020, og økt støtten til helsestasjoner og skolehelsetjenesten med 660 mill. kroner. I sykehusreformen sørget Kjenseth for gjennomslag for at alle barne- og ungdomsavdelinger skal ha psykiatrisk kompetanse.

Fylkesleder Granum er tydelig på at Kjenseth har vært viktig for Oppland:

– Én ting er at det nye nasjonale cybersenteret har blitt lagt til Gjøvik, som er et virkelig løft. Det vi kanskje er aller mest stolte av, er høyskolesatsningen. NTNU har nå etablert campus på Gjøvik, og Oppland har fått delta i det nasjonale pilotprosjektet for studenthelse. Her har Ketils gode politiske håndverk vært avgjørende. Dette blir minst like viktig fremover.

Han avslutter:

– Oppland Venstre ønsker seg Ketil, og vi ønsker at han skal fortsette i samme komité. Han er rett og slett den som kan gjøre mest for fylket vårt.

Den fullstendige kandidatlisten til Oppland Venstre ser du her:

  1. Ketil Kjenseth – Gjøvik
  2. Ingjerd Thon Hagaseth – Etnedal
  3. Roger Granum – Lillehammer
  4. Stine Hansen – Vestre Toten og Unge Venstre
  5. Eivind Brenna – Vestre Slidre
  6. Ulf Rogneby – Lunner
  7. Hilde Tveiten Døvre – Nord-Aurdal
  8. Amund Hammeren – Ringebu og Unge Venstre
  9. Christin Guldahl Madsen – Gjøvik
  10. Shahid Umar Nasir – Søndre Land
  11. Bjørg Synnøve Lien – Lillehammer
  12. Astrid Knutsen Hårstad – Gjøvik
  13. Terje Kongsrud – Lillehammer
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**