Møre og Romsdal Venstre sier nei til kutt i regionale utviklingsmidler!

I forslag til statsbudsjett 2017 foreslår Høyre og Frp-regjeringa igjen nye kraftige kutt i bevilgningene til regionale utviklingstiltak. For Møre og Romsdal utgjør dette et dramatisk kutt på hele 18,5 mill. kr for neste år. Dermed er beløpet til disse formålene nesten halvert de siste tre åra, fra 130 til 74 mill. kr.

Fylkeskommunene har en viktig oppgave med å se samferdsel, utdanning, innovasjon og næringsutvikling i en sammenheng. Regjeringens budsjettforslag vil gi langt mindre penger til kommunale næringsfond og byutviklingsmidler. Dette vil også påvirke enkeltbedrifter, næringsklynger og innovasjonsmiljø som har behov for utviklingsmidler i en svært viktig omstillingsfase. Reduksjonen av regionale utviklingsmidler svekker både næringsliv og kommuners utviklingskraft vesentlig, noe som igjen svekker lokaldemokratiet og det regionale nivået som nærings- og samfunnsutvikler.

Møre og Romsdal Venstre mener dette er feil næringspolitikk, og forventer at Stortinget i stedet styrker den regionale utviklingskraften.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**