Borgerlig gruppes forslag til kommunebudsjettet for 2017

Presentasjon: JGF

Under formannskapets budsjettbehandling 16.11. la Borgerlig gruppe fram følgende forslag til tillegg og justering av rådmannens budsjettforslag:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

 

DRIFT:

Rådmann:

– Arbeidet med miljørettet helsevern ivaretas.

Pleie og omsorg:

Livsglede for eldre legges inn med kr 100.000 hvert år i planperioden.

– Demensteam legges inn med kr 50.000 hvert år i planperioden.

Kultur og næring:

– Driftstilskudd til Frøya Storhall AS tas ut – innsparing kr 500.000.

Rådmannen bes legge fram en sak som viser hvordan eventuelle driftstilskudd kan prioriteres brukt til å ha et tilbud til de i samfunnet som trenger det mest, f.eks. barn, unge og funksjonshemmede. Samtidig ønskes utredet tiltak om fri anleggsleie for barn og unge i kommunale anlegg og lokaler.

Teknisk:

– Ny driftsoperatør VA legges inn – selvkost VAR-områder.

– Opplæring av deltidspersonell i brannvesenet økes med kr 600.000 til kr 1.000.000 for å tilfredsstille lovkrav i 2017.

Frøya sokn

Driftsbudsjettet økes med kr 330.000 for å dekke behov for oppjustering med hensyn til nye oppgaver samt pris- og lønnsvekst i planperioden.

Alle ovennevnte kostnader dekkes av økt skatteanslag.

INVESTERING:

Boligfelt:

Nytt boligfelt på Dyrvik legges inn med kr 10.000.000.

 

VERBAL DEL:

Gamle videregående skole

Rådmannen bes legge fram en sak der kjøp av gamle videregående skole utredes med bakgrunn i plassbehov på Sistranda skole. Det er viktig at anledningen benyttes nå da fylkeskommunen har eiendommen til salgs.

Omsorgsboliger på Mausund

Rådmannen bes legge fram en sak om bygging av omsorgsboliger på Mausund. Det vises til at beboerne på Mausund har fremmet ønske om dette. Tiltaket kan være viktig også ut fra frivillighet og pårørendeomsorg.

Næringsareal

Rådmannen bes legge fram en sak slik at kommunen så snart som mulig kan ha tilgjengelig næringsareal, også areal som ikke er sjønært.

Fiskerinæringen

Rådmannen bes legge fram en sak på stimuleringstiltak, f.eks. et fiskerifond, som kan sikre rekruttering i fiskerinæringa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**