Venstre prioriterer Sandnes-skolen i sin økonomiplan

– For Venstre er kvalitet i opplæringa avgjørende. Vi ønsker å bedre rammene for skolene ved å reversere vedtatte og foreslåtte kutt og sikre leirskole for barna våre, sier bystyrerepresentant Kjell Haavard Thrane Høie.

Sandnes Venstres forslag til økonomiplan sikrer kommunen inntekter som vi ønsker å prioritere til skolesektoren. Blant annet ønsker vi å reversere vedtatte kutt på sju millioner kroner årlig i planperioden, reversere foreslått kutt i 2019 og halvere kutt i 2020. På denne måten kan vi blant annet opprettholde voksentettheten og sikre tid til individuell oppfølging. For å sikre leirskoletilbudet, setter vi også av en egen post på 2,1 millioner kroner som skal gi et forutsigbart og stabilt tilbud i hele planperioden.

– Selvsagt ønsker vi at barna våre kan dra på leirskole! Det dreier seg om kvalitet i opplæringa, sier gruppeleder Tove Frantzen.

Forslag til endringer i økonomiplan 2017-2020
Forslag til endringer i økonomiplan 2017-2020

Samtidig foreslår vi at vi bruker åtte millioner kroner i 2017 på å fornyelse av IKT-ressursene i skolen, et tiltak vi også opprettholder med to millioner kroner i 2018.

– Sandnes-skolene trenger sårt ei opprustning av IKT-parken sin. Stadig større krav til bruk av IKT i opplæringa, betyr stadig større krav til en oppdatert IKT-park som holder dagens nivå, sier Thrane Høie engasjert.

– For Venstre er kvalitet i skolen den viktigste investeringa et samfunn kan gjøre. Foreldre bryr seg om barnas utdanning. Det kan vi forsikre dem om at Venstre også gjør! slår Frantzen fast.

Venstre foreslår derfor:

  • Reversering av redusert ramme på 7,085 millioner kroner årlig fra 2017-2020
  • Fornyelse av IKT-parken på åtte millioner kroner i 2017 og to millioner kroner i 2018
  • Sikre leirskoletilbudet ved å legge inn 2,1 millioner årlig fra 2017-2020
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**