Forbud mot pelsdyroppdrett bør gjennomføres

Rebekka Borsch
Foto: Hurum Venstre

Regjeringens melding om pelsdyroppdrett til Stortinget konkluderer med at et forbud ikke er ønskelig. Pelsdyroppdrett er en viktig sak for Venstre og en sak som engasjerer mange. Rev og mink skal leve i naturen, ikke i bur, sier Stortingskandidat Rebekka Borsch.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

– Det er ikke mulig å få tilfredsstilt deres behov med dagens pelsdyrhold. Vi fortsetter å jobbe i Stortinget for å få på plass et forbud, sier Rebekka Borsch, stortingskandidat fra Buskerud, som understreker at Venstre fortsatt prøver å få saken med i forhandlingene om statsbudsjett for 2017.

Plan for avvikling

-Vi ønsker en styrt avvikling. Derfor vil vi kutte subsidiene til næringen med 15 millioner og heller gi oppdrettere det samme beløpet som omstillingsmidler.

Planen for avvikling ligger der. Nå må noe skje, mener Rebekka Borsch.

-Det grunnleggende problemet er ikke bøndene sine holdninger og kontrollrutiner, men rett og slett det faktum at ville dyr ikke skal leve sine liv i små bur, påpeker hun

Rebekka Borsch

Pelsdyroppdrett bør avvikles, mener stortingskandidat Rebekka Borsch.

I 2003 ga Venstres landbruksminister Lars Sponheim pelsdyrnæringen ti lange år på å rydde opp. Lite er skjedd.

Venstre har flere ganger de siste årene forslått et forbud mot pelsdyroppdrett, men ikke fått flertall. I Venstres alternative budsjett som nylig ble presentert, ligger det også her inne et forbud mot pelsdyrhold.

Går imot råd fra faginstanser

– Jeg er skuffet og overrasket over at regjeringen går imot faginstanser som Veterinærforeningen, Veterinærinstituttet og Rådet for dyreetikk. Disse vil avvikle pelsdyroppdrett av hensyn til dyrevelferden, og vi burde lytte til de, mener Borsch.

Hun viser også til at Mattilsynet vurderer dagens driftsformer for pelsdyrhold som dyrevelferdsmessig utfordrende.

-Nå er det på tide at regjeringspartiene Høyre og Frp, men også KrF, snur i denne saken. Hele næringen lever på overtid, sier hun.

Lik Rebekka Borsch – Venstre på Facebook!

Overmoden for avvikling

–Avsløringer om dårlige forhold på pelsdyrfarmer viser at næringen er overmoden for avvikling. De har vist at de ikke klarer å bedre dyrevelferden slik Venstre har krevd i over ti år.

– Næringen bør legges ned. Hvorfor skal man gang på gang gi denne næringen flere sjanser, når både faginstanser og befolkningen ønsker ei forbud, spør Rebekka Borsch.

*****************************************

Bli med!

Venstre er uavhengig av særinteresser og store interesseorganisasjoner. Venstre setter folk først.

Slik kan du støtte Venstre:
Vil du bidra til at Buskerud Venstres
Rebekka Borsch blir valgt inn på Stortinget, så gi gjerne støtte til vår valgkamp.  Ingen beløp er for små og ingen er for store. Gi en pengegave her
: Donér!

Bli aktiv og engasjert: Motta vårt nyhetsbrev

Meld deg inn: Bli medlem

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**