Venstre: Sykkelvelodrom til Asker

Venstre har forhandlet inn 4,2 millioner i statsbudsjettet til forprosjektering av innendørs sykkelvelodrom i Asker og et kompetansesenter for sykling på Langenga i Asker. Velodromen kan stå ferdig i 2019 eller 2020.

– Jeg er utrolig glad for at vi nå får denne sykkelen til å rulle, sier Abid Raja (V), stortingsrepresentant for Asker og Akershus.

– Norge har forsømt dette i lang tid. Når vi vet hvor stor sykkelsporten er her i landet, så er det absolutt et behov.

Det er ikke fordi banesyklister bare svinger til venstre at Raja har engasjert seg. Han har utviklet et lidenskapelig forhold til sykkelsporten, og nå er han også styremedlem i NCF. I fjor syklet han Norge på langs. Da han jobbet ved den norske ambassaden i India, syklet han til og fra jobben.

– Asker kommune ønsker, sammen med Akershus fylkeskommunes, å leie indre bane som i prinsippet blir en flerbrukshall, sier visepresident Hans Petter Gulbrandsen i NCF, som leder arbeidet med å få til prosjektet.

– Det er et veldig aktivt sykkelmiljø i Asker som også vil få nytte av dette nasjonale anlegget. Andre idretter trenger også den økte hallkapasiteten som velodromen legger til rette for, sier Njål Vikdal, leder av Asker Venstre.

Den totale prisen på prosjektet ligger på rundt 180 millioner kroner. Forbundet har vært i kontakt med kulturdepartementet og har fått antydet tilskudd fra tippemidler opp mot 30 prosent. Her får man en tomt vederlagsfritt. Resten må lånefinansieres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**