God mottakelse for budsjettforliket

Statsbudsjettenigheten blir tatt godt i mot i organisasjonslivet, Ill: Venstre

Etter lange og vanskelige forhandlinger ble Krf og Venstre lørdag kveld enige med regjeringspartiene om et statsbudsjett for 2017. En avtale som sikrer betydelige kutt i klimautslipp, styrket innsats for videreutdanning av lærere, 500 nye studieplasser og en stor satsning på klassisk miljøvern for å nevne noe. Mottakelsen har vært god og vi har her samlet et lite utvalg av reaksjonene fra sentrale aktører i både organisasjonslivet og frivilligheten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Zero

Riktig avgjørelse av Venstre og KrF – tar ansvar for at landet får et statsbudsjett

«– ZERO mener det er riktig av Venstre og KrF å inngå denne avtalen og utnytte det handlingsrommet som dagens politiske konstellasjon muliggjør. Forbedringene er betydelige, så det ville vært dumt å vende ryggen til dette, sier Marius Holm, leder i Miljøstiftelsen ZERO.»

Norsk Skogeierforbund

Jubel i skogen

«Enigheten om statsbudsjettet for 2017 innebærer at omsetningskravet for biodrivstoff trappes opp til 20 prosent i 2020, hvorav minst 8 prosent skal være avansert drivstoff fra avfall og skog. Budskapet fra de fire samarbeidspartiene er krystallklart: målet er at den offensive klimapolitikken skal skape en biodrivstoffindustri basert på norsk skog.»

Dette er en fantastisk dag for alle som er opptatt av å få etablert ny grønn industri i Norge. De viktigste stolpene er nå på plass for å kunne få i gang storskala industrietableringer

– en strålende fornøyd administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, Erik Lahnstein.

NSO

300 flere studentboliger

«Budsjettavtalen mellom Venstre, Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet lørdag kveld er en gladnyhet for landets studenter. Norsk studentorganisasjon (NSO) er svært fornøyde med satsingen på 300 ekstra studentboliger. Dette vil si at det i 2017 gis tilskudd til 2500 nye boliger.»

WWF

Statsbudsjettet 2017: Mer til natur og klima

«– Hensynet til natur og klima vant over politisk spill da Venstre og KrF tok ansvar og inngikk en budsjettavtale med regjeringspartiene lørdag kveld. Samtidig gjenstår mye arbeid for å redusere klimautslipp og bevare natur, sier generalsekretær i WWF-Norge Nina Jensen.»

Fortidsminneforeningen

5 millioner til Fortidsminneforeningens museum

«Etter flere år med hardt arbeid av Fortidsminneforeningen har myndighetene endelig forstått at vi med våre mange verdifulle eiendommer er et museum, og at vi bør få fast støtte som et museum.»

Bistandsaktuelt

700 millioner mer i bistand til utlandet

«Budsjettforliket mellom regjeringen, KrF og Venstre gir over 700 millioner kroner mer til bistand i utlandet – sammenlignet med regjeringens opprinnelige forslag til statsbudsjett. Skogsatsningen, Afrika og sivilt samfunn er de store vinnerne.»

Norges Blindeforbund

Viktig seier for funksjonshemmede i budsjettforliket

«- Her vil vi gi stor honnør til KrF og de andre partiene som gjennom budsjettforliket vil gi dette viktige transporttilbudet blant andre til blinde og sterkt svaksynte i minst fire nye fylker. For mange vil dette bety muligheten til å leve et mye mer aktivt liv, sier generalsekretær i Norges Blindeforbund, Arnt Holte.»

LNU

Den nasjonale grunnstøtten økes med 10 millioner

«Styreleder i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Stian Seland, er svært glad for økningen.

– Dette er en stor seier for den unge frivilligheten, og betyr utrolig mye for de nesten 100 organisasjonene som mottar nasjonal grunnstøtte. Dette betyr mer frihet til organisasjonene, flere helgeseminarer og større muligheter for å reise rundt og besøke lokallag, sier Seland.»

Les også: Enighet om budsjettavtale med betydelige klimakutt

Oslo Cancer Cluster

Liberal party @Venstre secures 10 mill NOK to #healthclusters in Norways state budget 2017

Helsesøstergruppa

 

UWC Norway

Hold Norge Rent

Globalskolen

Fontenehus Norge

Sjømannskirken

Rettferd for Taperne

Andre i sosiale medier

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**