Venstre med gjennomslag for flere klimatiltak i budsjettavtalen, også vrakpanten

Foto: Liam Moloney

Venstre har fått gjennomslag for flere gode klimatiltak i budsjettavtalen med regjeringen. Utslippene går ned betydelig, det blir fortsatt billigere elbiler og ladbare hybridbiler og det skal utredes å redusere årsavgiften for biler til folk som er bosatt i områder uten noe reelt alternativ til bil.

Trine Noodt, Alta

Trine Noodt, Alta

Det skal også innføres en vrakpant på båter, mopeder, motorsykler og campingvogner for å sørge for at disse ikke blir liggende rundt i naturen. Venstre foreslo dette i juli, og fulgte opp med penger i sitt alternative statsbudsjett. Nå er dette også blitt en del av avtalen med regjeringen.

Det ble derfor ikke særlig godt mottatt av 1. kandidaten til Venstre i Finnmark, da FrPs representant, Jan Henrik Fredriksen, prøvde å ta æren for dette forslaget i avisa iFinnmark.

– Vi syns det er flott at FrP ga sin støtte til Venstre for å innføre denne vrakpanten. Men at det er FrP som har jobbet for å få dette til er direkte feil, sier Trine Noodt, 1. kandidat for Venstre i Finnmark.

Artikkelen fra iFinnmark ble også publisert i flere andre medier i Nord-Norge, blant annet i Nordlys og Helgelendingen. Dette førte til at også 1. kandidatene i Troms og Nordland gikk ut mot FrP sin representant.

Ida Gudding Johnsen

Ida Gudding Johnsen

– Det er fint at FrP syns dette var et godt forslag. Men de burde holde seg for gode til å forsøke å fremstille forslaget som

sitt. Det blir lett å gjennomskue dette siden Venstre foreslo det allerede i juli, sier en oppgitt Ida G. Johnsen, 1. kandidaten for Venstre i Nordland.

– FrP burde heller ta æren for å ha økt bensin- og dieselavgiften. Dette var jo tross alt et miljøforslag som kom fra H/FrP-regjeringen, avslutter Morten Skandfer, 1. kandidaten for Venstre i Troms.

Morten Skandfer

Morten Skandfer

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**