Nye fleksible rammer for kveldsarbeid

Sveinung Rotevatn
Foto: Anne Solsvik

Fra og med 1. juli bryter du ikke lenger arbeidsmiljøloven om du sjekker eposten din mellom kl. 21-23. – Regelverket var overmodent for endringer. Samtidig er det viktig at vi beholder et sterkt hviletidsvern, og slår fast arbeidstaker har initiativretten, sier Venstres stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Denne uken endres reglene for kveldsarbeid. Du bryter ikke lenger arbeidsmiljøloven hvis du finpusser en presentasjon eller sjekker eposten mellom kl. 21:00 og 23:00, slik reglene var tidligere.

Arbeidstaker bestemmer

– De nye endringene i arbeidsmiljøloven gir arbeidstaker retten til å ta initiativ til avtale med arbeidsgiver som tillater kveldsarbeid til og med kl. 23. Denne lille endringen gir økt fleksibilitet i et arbeidsliv som er preget av stadig nye arbeidsformer og arbeidstider, sier Rotevatn.

Endringen gir ansatte større innflytelse over egen arbeidshverdag, og gir trygge rammer for kveldsarbeid som tidligere ble utført i brudd med arbeidsmiljøloven. Endringen om kveldsarbeid vil likevel ikke rokke ved hviletidsbestemmelsene, som vil si at man fortsatt har rett på 11 timers hvile mellom to arbeidsøkter.

Overmodne endringer

Rotevatn er fornøyd med endringen Stortinget har vedtatt med Venstres støtte.

– Dette er overmodne endringer som vil ta høyde for endringene i arbeidslivet. Samtidig beholder vi et sterkt hviletidsvern, og gir arbeidstaker initiativretten. Resultatet blir et mer fleksibelt og velorganisert arbeidsliv, der arbeidstakere ikke lenger må bryte arbeidsmiljøloven for å jobbe mellom ni og elleve.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**