Politikkens kjerne

Politikk er et uttrykk som stammer fra de greske ordene polis og ethos. Politikk betyr fellesskapets etikk. Politikk som begrep kan defineres som en virksomhet som innebærer at mål settes, prioriteringer gjøres, verdier fordeles, og virkemidler velges og brukes.
En unødvendig beskrivelse av et begrep kanskje, men den beskriver også selve kjernen i politikken som handler om å bli enige om beslutninger og å gjennomføre dem.

Vinglepolitikk
Noen ganger blir konstruktive løsningsforslag sett på og omtalt som svakhetstegn. Når en politiker forlater et standpunkt og inntar et annet etter dialog og diskusjon med forskere, andre fagfolk eller politikere, kan norske medier betegner det som en svakhet eller som vinlglepolitikk.

Venstresiden
Til venstre for sentrum og sosialliberalismen ligger sosialisme og sosialdemokrati, Disse står for en sterk stat og en sentralisert politisk styring. Dette hemmer kreativiteten og enkeltmenneskets frihet og ansvar.

Høyresiden
Til høyre for sosialliberalismen ligger konservative og liberalistiske partier. Disse vil ha mindre politisk styring og fellesskap. Dette skaper grobunn for offentlig fattigdom og store sosiale forskjeller.

Løsningen i midten
Løsningen finnes et sted midt imellom den ytterste politiske venstre eller høyre siden, oftest i sentrum av politikken. I den gylne middelvei.

 

Ann-Christin Kippersund Willumsen, nestleder.

Klikk her for flere nyheter

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**