Den gylne middelvei i den norske politikken

Venstrefløyen
Til venstre for sentrum og sosialliberalismen ligger sosialdemokrati og sosialistiske partier. Disse står for en sterk stat og en sentralisert politisk styring. Dette hemmer kreativiteten og enkeltmenneskets frihet og ansvar.

Høyrefløyen
Til høyre for sosialliberalismen ligger konservative og liberalistiske partier. Disse vil ha mindre politisk styring og fellesskap. Dette skaper grobunn for offentlig fattigdom og store sosiale forskjeller.

Politikk handler i bunn og grunn om å finne felles kompromisser og standpunkt som løser samfunnets utfordringer på best mulig måte.

Poenget med et demokrati er ikke at flertallet skal ha makten, men at mindretallet skal ha noe å si. Vi må ta vare på de små gruppene og de som faller utenfor det som anses som den normale samfunnsrammen.

Debatten
Vi må ha troen på debatten som et foredlende element for å skape gode politiske løsninger. Politiske beslutninger skapt i åpne debatter er alltid bedre enn de som fattes i lukkede rom. Det er da vi må møtes i sentrum eller i midten. Fordi de beste løsningene ofte finnes i sentrum av politikken.

Løsningen i midten
Løsningen finnes et annet sted enn på de ytterste politiske venstre- eller høyrefløyene. De beste løsningene oftest finnes i sentrum av politikken, i den gylne middelvei.

 

Ann-Christin Kippersund Willumsen, nestleder.

Klikk her for flere nyheter

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**