Venstre vil ha Nasjonalpark Østmarka

Solveig Schytz vil ha nasjonalpark i Østmarka, Foto: Solveig Schytz
Solveig Schytz, gruppeleder i Akershus og sentralstyremedlem i Venstre mener den nye regjeringsplattformen åpner for å utrede en nasjonalpark i Østmarka.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

Kommunestyrene i de berørte kommunene Oslo, Ski, Rælingen og Lørenskog har tidligere gått inn for en slik utredning, mens kommunestyret i Enebakk har sagt nei.

– Jeg mener regjeringsplattformen åpner for å gå løs på dette på nytt, og forventer at klima- og miljøminister Ola Elvestuen bidrar til at saken nå havner på agendaen, sier Solveig Schytz til Romerikes Blad.

Nasjonalpark i Østmarka er en viktig sak for hele Venstre. – Vi kommer selvsagt til å benytte oss av alle muligheter til å få framdrift i arbeidet med å få etablert nasjonalpark i Østmarka, sa Abid Raja, Akershus Venstres stortingsrepresentant i fjor.

Og i regjeringsplattformen finner vi følgende setning som åpner for at en nasjonalpark i Østmarka kan utredes:

«Vurdere supplering av nasjonalparkplanen. Lokal medvirkning og aksept er en forutsetning for opprettelse av nye nasjonalparker, men det åpnes for å ta regionale hensyn (for eksempel i Østmarka).»

Schytz mener det ikke er rimelig at én kommune skal kunne hindre en utredning, når fire kommuner ønsker dette velkommen.

– En nasjonalpark er et nasjonalt anliggende, nettopp fordi man mener det er nasjonale vernehensyn som skal ivaretas. Det er selvfølgelig viktig at de berørte kommunene skal være med, men også dumt hvis én kommune skal kunne blokkere for å utrede noe alle de andre har sagt ja til, sier hun.

– Jeg forventer at prosessen med å utrede en etablering av nasjonalpark nå fortsetter til tross for at kommunestyret i Enebakk ikke ønsker det, avslutter Schytz i Romerikes Blad.

Les mer:
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**