Referat fra styremøte Skien Venstre den 6. februar 2018 i Skien Rådhus

Referat fra styremøte Skien Venstre den 6. februar 2018 i Skien Rådhus

Tilstede: Gustav Søvde, Harald Tveit, Lars Martin Borlaug, Sidsel Devik, Cathrine Gundersen, Håkon Wærstad, Geir Arild Tønnessen, Ole Røed

Saker:
1. Innkalling og saksliste
Godkjent

2. Referat fra forrige styremøte
Godkjent

3. Deltagere til årsmøte Telemark Venstre på Norsjø Hotel 10. februar
Følgende er delegater: Gustav Søvde, Harald Tveit, Håkon Værstad, Lars Martin Borlaug og Ole Røed. Geir Arild Tønnessen og Signy Gjærum deltar. Terese Kolberg, Albert Poliku Islam, Asbjørn Hovst og Bjørg Øya Tefre blir spurt om de ønsker å delta.
Postmøtekommentar: Skien Venstre kan ha 6 delegater + leder. Lars Martin Borlaug kan ikke delta. Følgende delegater deltar derfor: Gustav Søvde, Harald Tveit, Håkon Wærstad, Ole Røed, Terese Kolberg, Geir Arild Tønnessen og Signy Gjærum.
Håkon Wærstad og Ole Røed er foreslått som deltagere fra Skien Venstre til Landsmøtet 12. – 15. april da de ikke har deltatt på landsmøte tidligere.
Catrhine Gundersen og Ole Røed er foreslått som deltagere i nominasjonskomitèn til Fylkestingsrepresentanter.

4. Møter fremover
Styremøter: 20. mars, 24. april, 29 mai.
Fredag 15. juni blir det sommeravslutning hos Gustav Søvde.
Styret vil gjerne at Carl-Erik Grimstad kommer til Skien for å fortelle om arbeidet på Stortinget og få med seg innspill tilbake. Han vil bli spurt på årsmøtet i Telemark Venstre førstkommende lørdag om når det passer. Det ble foreslått å holde et åpent møte.
Hans vara på Stortinget og leder Larvik Venstre, Kari-Lise Rørvik er ønsket til Skien for å fortelle om CO2-utslipp.
Cathrine Gundersen jobber for at «Brodd», Fotballklubben Odd sin maskot, sammen med en sentral Venstre-politiker skal så frø fra Venstre sin frøpose på Odds hjemmekamp 6. mai.
Styret har som målsetning å få til et møte før sommeren med fokus på ungdom under 25 år i et forsøk på å reetablere Grenland Unge Venstre. Cathrine Gundersen følger opp.

5. Organisasjonsbygging
20. mars er det planlagt en «workshop» for å bygge merkevare. Målet er Strategidokument for Skien Venstre.
Det ble også foreslått et lørdagsseminar for styret for å meisle ut programmet for neste periode.

6. Webansvarlig
Håkon Wærstad og Geir Arild Tønnessen ble utnevnt. De er avhengig av at vi alle gir de stoff.

7. Uttalelser oversendt fra Skien Venstres årsmøte
Lars Martin Borlaug overleverte et noe revidert forslag om Boliglånsforskriften. Forslaget går ut på gradvis å øke formuesverdien på eiendommer til 100 prosent, gradvis fjerne rentefradraget og øke bunnfradraget.
Det var flere som tok til orde for at timingen kanskje ikke er riktig for å ta opp dette nå. Det ble ingen votering, og Lars Martin ble oppfordret til å sende forslaget enten til Telemark Venstres årsmøte eller til Venstre sentralt for uttalelse.

Ole Røed (referent)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**