Slemmestadbussen – hvert 5.minutt i rush

Jostein F. Tellnes og Njål Vikdal jubler for at Venstres gjennomslag på Stortinget gir mer buss i Asker., Foto: Olav Heggø, Fotovisjon

Som svar på en formidabel passasjervekst øker nå frekvensen på Slemmestadekspressen til 5 minutter i rushperioden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

Dette gir flere sitteplasser på bussene som bare bruker en drøy halvtime inn til Aker Brygge. Det blir nå enklere, sikrere og mer komfortabelt å komme seg på jobb i Oslo med Slemmestadekspressen.

Det er et resultat av målbevist satsing fra Venstre – fra Stortinget, via fylkestinget til oss i Asker Venstre.

Venstre har siden 2013 kjempet inn mye penger til kollektivtiltak i storbyene. Med de rødgrønne fikk Oslo og Akershus til sammen 260 millioner kroner i statlige belønningsmidler i 2009-2013. Fra 2014-2017 er det i alt tildelt 1.610 millioner kroner – altså en seksdobling – som går til Ruter.

Venstre har etterlyst flere busser i hele Asker. Nå fikk Ruter penger og i denne runden får Slemmestadveien, Nesøya, Nesbru og Hvalstad et bedre busstilbud.

Veksten i kollektivtrafikken i Asker, Røyken og Hurum var på 9,7% i 2017. Det er høyest i Akershus.

Asker Venstre ønsker også en styrking av busstilbudene til Heggedal og et bedre busstilbud på tvers fra Asker sør og Røyken til Asker sentrum.

Venstre vil gjøre det enklere å reise miljøvennlig. Venstre vil fortsette satsingen på å gi Oslo og Akershus et bedre kollektivtilbud.

Ruteendringen trer i kraft fra 8.april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**