FRIVILLIGSENTRAL I 2019

Hurdal Venstre er opptatt av å få på plass en frivilligsentral i bygda, og fremmet en interpellasjon om dette i siste kommunestyremøte for å få på plass en frivilligsentral i bygda fra 2019.

De kommunene som har etablert frivillighetssentraler mottar i 2018 kr. 392.000,- i statsstøtte pr. frivillighetssentral i kommunen. I Hurdal står frivilligheten sterkt, men den drives i dag kun av lag og foreninger og enkeltpersoner. Det vil være mye å tjene for Hurdal som samfunn, om vi kunne organisere det frivillige arbeidet på en bedre måte.

For at vi skal få statsstøtte til frivillighetssentral i 2019, må arbeide med dette starte nå. Hurdal Venstre mener at opprettelse av frivillighetssentral vil være et stort pluss for bygda, og at det vil være av stor betydning å få samordnet frivilligheten i bygda.Vi ønsket at administrasjonen skulle få fullmakt til å utrede frivillighetssentral i henhold til kriterier for tildeling av tilskudd, samt at resultatet er i tråd med bevilgningens formål. Arbeidet vil videre baseres på veiledende retningslinjer fra Norges Frivillighetssentral og utføres i samarbeid med frivillige organisasjoner i Hurdal.

Følgende vedtak ble fattet i kommunestyret:

Kommunestyret ser det som ønskelig at det snarest mulig opprettes en frivillighetssentral i kommunen. Rådmannen bes initiere en prosess for å søke om tilskudd basert på kriterier for tildeling av tilskudd, og fremme sak med utredning av Frivilligsentral i Hurdal med forslag til fremtidig organisering som behandles formelt i kommunestyremøtet 13.06.2018.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**