11 millioner til skolehelse- og helsestasjoner i Vestfold-kommuner

Tre av stortingsrepresentantene fra Vestfold, Morten Stordalen, Kårstein Eidem Løvaas og Carl-Erik Grimstad , Foto: Carl-Erik Grimstad

Venstre ble en del av den blågrønne regjeringen for å gjøre Norge grønnere, rausere og mer sosialliberal. Det gjør vi blant annet med mer midler til skolehelse- og helsestasjoner. Regjeringen bevilger nå 11 millioner i øremerkede midler til skolehelse- og helsestasjoner i 5 Vestfold-kommuner, kan stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad fortelle oss.

Stortingsrepresentantene fra Vestfold, Morten Stordalen (FrP), Kårstein Eidem Løvaas (H) og Venstres Carl-Erik Grimstad sier videre at borgerlig side har gjennom flere år satset på å bygge opp et godt lavterskeltilbud til barn, unge og deres familier. Siden de borgerlige partiene fikk flertall i 2013 er det bevilget over 1,16 milliarder kroner til helsestasjonene og skolehelsetjenesten. I år er de øremerkede tilskuddene på over 307 millioner kroner. Dette beløpet inkluderer 20 millioner kroner som er øremerket til jordmortjenesten.
Nå er det klart hvilke kommuner som får midler i Vestfold. Sandefjord kommune får kr 6,575 millioner til skolehelse- og helsestasjoner. Dette betyr at barn og unge i Sandefjord kommune vil få et styrket tilbud hos helsestasjonene og skolehelsetjenesten. Nest største beløp får Holmestrand kommune med kr 1,6 millioner. Sande får kr 960.000, Svelvik får kr 871.000 og Larvik får kr 850.000 til sine skolehelse- og helsestasjoner.

«Helsestasjonene og skolehelsetjenesten gjør en svært viktig jobb med å hjelpe barn og unge som sliter, og følge opp kvinner og familier i barselperioden. Vi er veldig glad for at kommunene bygger ut dette tilbudet og satser på barn og unge», sier Carl-Erik Grimstad.

Sterk satsing på helsestasjon- og skolehelsetjenesten er viktig for å forebygge psykiske plager blant barn og unge. Høyre, Frp, Venstre og Krf bygger ut helsetilbudet til barn og unge gjennom satsing på helsestasjonene og skolehelsetjenesten. Det er viktig at barn og unge har et godt lavterskeltilbud. Styrkingen vil blant annet kunne gjøre skolehelsetjenesten mer tilgjengelig ved økt tilstedeværelse slik at elevene lettere kan nå tjenesten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**