Grensejusteringen mellom Rånåsfoss og Auli

Rånåsfoss kraftverk , Foto: Sørum Venstre

Fylkesmannen i Oslo og Akershus foreslår at Rånåsfoss skal bli en del av Nes. Sørum Venstre er kritiske og ønsker at Rånåsfoss skal bli med resten av Sørum inn i Lillestrøm kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

Les fylkesmannens anbefaling her.

Det er med stor skuffelse at jeg registrerer at fylkesmannen anbefaler at Rånåsfoss burde bli en del av Nes kommune. Grunnlaget for å fatte denne beslutningen er en innbyggerundersøkelsen som mener jeg er svak. Jeg har vært i kontakt med et stort antall innbyggere fra Rånåsfoss som kan fortelle at de ikke har blitt oppringt. Selskapet som utførte undersøkelsen forteller at man ikke har ringt personer som har hatt telefonnummer som er registrert på arbeidsgiver. Dette er problematisk fordi det kan ekskludere en god andel av befolkningen på Rånåsfoss. Undersøkelsens troverdighet svekkes ytterligere av at beboere på Haga i Nes har blitt oppringt for å uttale seg om grensejusteringen. Haga er ikke en del av Auli/Rånåsfoss-området selv om deler av Haga og Auli har samme postnummer. Under behandlingen av denne saken i Sørum kommunestyret påpekte jeg nettopp dette.

Jeg håper fylkesmannen vil revurdere sitt råd, og sørge for at beslutningen blir fattet på et riktig faktagrunnlag og ikke på det uriktige grunnlaget som nå foreligger.

Venstre ønsker at Rånåsfoss skal bli en del av nye Lillestrøm kommune og vil jobbe aktivt for at dette blir resultatet.

Jim Smestad

Gruppeleder Sørum Venstre

Beboer på Rånåsfoss

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**