Ordfører Garaas roter til kjønnsbalanse

Arve Nesthorne på talerstolen i kommunestyre

Kommentar til sak om kjønnsbalanse som ble lagt ut på nettutgaven av Laagendalsposten på kvelden 18.5.2018.

Først vil jeg kommentere feil i artikklen på Laagendalsposten. Det var ikke ulovlig å avvise forslag om utsettelse, men det var ulovlig å se bort fra kjønnsbalanse. Jeg har ikke sagt at man kan se bort fra kjønnsbalanse.

Ordfører Oddvar Garaas (Sp) har en egen evne til å minimalisere betydningen av sine egne handlinger. Det er nærmest så man kjenner igjen argumenter fra politi program på tv. Det er utrolig hvilke unnskyldninger folk har for sine handlinger når folk blir konfrontert med sine handlinger.

Kunne ordføreren være så snill og ta ansvar. Kommentar fra Ordføreren burde helt enkelt være, beklager dette skal vi rydde opp i. Spesielt når han står i kommunestyret og sier at det ikke er krav til å velge en kvinne, når han blir konfrontert med manglende kjønnsbalanse.

Det er ett gjentagende problem at hver gang man tar opp noe så er det den som tar opp problemet, som er problemet. Det var det samme når jeg tok opp mobbing, manglende og totalt fraværende interesse for åpenhet og nå manglende etterlevelse kommunelovens bestemmelser om kjønnsbalanse.

Konkret til denne saken, så blir det rent sagt underlig å lese Laagendalsposten. Med forbehold om at han er riktig gjengitt, så kan man lese følgende. «Jeg mener det hadde gått an å se gjennom fingrene på det når det gjelder et så lite styre i en så liten tid.», «Vi har vært opptatt av å finne noen som kan gjøre en god jobb for styret» og «Hadde det vært et større selskap kunne jeg forstått det».

Så tilbake til politi program på tv. Fyllekjøreren sier til politiet. Jeg hadde jo bare drukket noen øl med gutta jo, det må da være greit å kjøre når det er så lite trafikk vel. Bilen er helt ny, jeg kunne jo ikke be kona kjøre den. Hadde det vært en gammal bil, så kunne jo hu ha kjørt den da.

Må vi havne i aviser, Politisk kvarter og Dagsrevyen med flengende kritikk for at vi skal bry oss om å gjøre det riktig i Flesberg. La oss anstrenge oss litt mer fremover.

Tilbake til Nattpatruljen versjon Flesberg. Når jeg påpekte feil i håndtering av interpellasjon og referat på saken, så var beskjeden. Om det var innmari viktig så kunne du vel ha tatt det opp før. Fysj og fysj jeg ventet jo helt til første møte med å ta det opp. Hele 2 uker etter de sendte ut referat på saken.

Denne gangen var versjonen. «Han legger til at Nesthorne også har hatt mulighet til å komme med forslag til kvinnelige styremedlemmer, men det har han ikke sett noe til.» Jeg kan lese i artikkelen at kandidater ble diskutert i Formannskapet, men det står ikke noe om det i protokollen fra siste møte på nett. Grunnen til det er trolig at dette ble behandlet på gangen i det samme kommunestyret. Da i en pause, som det ble gitt beskjed om rett før pausen. På politisk nivå i Flesberg kan det synes som man tar ting på sparket. Når mener Ordføreren at jeg burde ha fått snakket med kandidater om de kunne tenke seg et styreverv i Moen Næringspark? Jeg takker for Ordførerens tillit til mine evner, men så synsk er jeg ikke. Jeg møter ikke i formannskapet, og det tror jeg Ordføreren veit.

Flesberg poltikken er full av paradokser. Ordføreren ønsker ikke å bruke for mye ressurser på det, kan jeg lese. Det sa han også når jeg insisterte på å bruke nødvendig tid på å snakke om mobbing. Det møte ble avsluttet med beskjed om at det var fint vi ble tidligere ferdig en vanlig. Denne saken kan Ordføreren velge hvor mye tid han vil bruke på. Tipset fra meg er, gjør det riktig første gangen så går det fort.

Videre kan jeg forsikre Ordføreren at jeg ikke synes at det er morsomt å se at man gang på gang tuller til de enkleste ting i Flesberg politikken.

Arve Nesthorne

Kommunestyrepresentant Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**