Nominasjonskomiteens innstilling til kommunevalget 2019

Ragnhild Helseth og Asgeir Bahre Hansen, «Foto:Kristiansund Venstre»

Ragnhild Helseth er ordførerkandidat for Venstre og Asgeir Bahre Hansen gis andreplassen på Venstres liste til kommunevalget i Kristiansund. Det er nominasjonskomiteens innstilling som ble offentliggjort onsdag. -Jeg er svært glad for å kunne presentere Venstres to toppkandidater i Kristiansund for kommunevalget i 2019, sier lokallagsleder og leder av nominasjonskomiteen, Per Sefland. -Begge kandidatene er kjent som kunnskapsrike og nyter stor tillit og vil bli gitt stemmetillegg. Arbeidet med de øvrige kandidater på lista vil fortsette utover høsten.

Innstillingen fra nominasjonskomiteen

1. RAGNHILD HELSETH f.1958 er partiets førstekandidat og dermed vår ordførerkandidat.
Ragnhild Helseth er en erfaren og dyktig politiker som også i dag er varaordfører i kommunen. Ragnhild Helseth er ergoterapeut og kjenner helsesektoren svært godt. Ho har et sterkt politisk engasjement og har vært leder av Hovedutvalg barnehage, skole og kultur, er medlem av Formannskapet og nestleder i Hovedutvalg for helse, sosial og omsorg. Ragnhild Helseth er vår gruppeleder i Bystyret, var fylkesleder for Venstre og medlem av Venstres landsstyre i perioden 2013-2016. Ragnhild Helseth er styreleder i Nordmøre krisesenter, og nestleder i styret for Nordmøre museum.
Ragnhild Helseth ledet arbeidet med utarbeiding av Kunst- og kulturplanen for Kristiansund kommune og satt i plangruppa for nytt opera- og kulturhus. Ho er aktiv musiker og har vært styremedlem i NASOL, Norske symfoniorkestres landsforbund.
Ragnhild sitter i bystyret i sin tredje periode som gruppeleder for Venstre. Hun ble valgt inn første gang i 2007.

2. ASGEIR BAHRE HANSEN f.1969 er vår andrekandidat på kumulert plass. Han er daglig leder og forretningsutvikler i Vindel A/S, en bedrift som bidrar til utvikling av konkurransedyktig og bærekraftig næringsliv i regionen. Asgeir Hansen er siviløkonom og har mer enn 20 års erfaring fra salg og markedsføring i Lilleborg og Orkla hvor han var salgsdirektør og direktør for forretningsutvikling. Asgeir Hansen har en rekke styreverv i næringslivet. Han er aktiv i Kristiansund operakor og sitter i styret for Operaen i Kristiansund. Asgeir Hansen har vært leder av Kristiansund Venstre og sitter i Bystyret og Plan- og bygningsrådet. Han ble valgt inn i bystyret første gang i 2015.

Per Sefland
leder av nominasjonskomiteen

tk.no 15.08.18: Venstre vil være forutsigbare