– Mitt mål er at alle skal ha det bra

Foto: Steinar Bleken

Kjære nominasjonsmøte. Jeg håper dere har det bra. Det er viktig å ha det bra.

Finn-Erik Blakstads tale til nominasjonsmøtet, 27. oktober 2018.

Det er viktig å ha det bra. Det er mange som ikke har det bra. Mens vi sitter her og koser oss med kaffe og nominasjon er det nazi-marsj i Moss. Jeg tror ikke de som går i nazi-mars har det så bra.

Jeg tror det blir flere nazimarsjer dersom flere ikke har det bra. Alle politiske partier snakker om faren for utenforskap. Men hvordan skal man motvirke at folk faller utenfor? Folk faller ikke bare utenfor arbeidslivet, men også det sosiale live. Folk faller utenfor felleskapet og organisasjonslivet. Ja noen faller utenfor seg selv.

Hvordan møter Venstre dette? Hva gjør Abid og Ola? Jo, vi bygger jernbane! Og hvorfor gjør vi det? Jo for å skape finere steder å være. For å utvikle nye byer og steder hvor folk har det bra. Steder med færre biler og større fleksibiltet. Tettere og mer urban knutepunktsutvikling betyr at flere får det bra. Det betyr mindre utenforskap og flere nye arbeidsplasser.

Da jeg jobbet i Bygdeungdomslaget lærte Maren Hersleth Holsen meg om demokratiske plasser. Jeg forstod ikke helt hva det var. Nå forstår jeg. Jeg forstår at det er viktig å ha det bra. Folk må ha fine steder å møtes. Biler må byttes ut med nye moderne løsninger.

Nå er mitt politiske mål at alle skal ha det bra.

Les også: Schytz topper Venstres liste i Viken