Miljøprisen til Bjørn Fredrik Nordli

Foto: Espen Hovde

Onsdag fikk initiativtakeren bak «Vi rydder Lillesand», Bjørn Fredrik Nordli, Lillesand Venstres miljøpris, for sin store innsats for å holde Lillesand fritt for plast og søppel. En rørt prisvinner kunne fortelle at dette er en stor inspirasjon for det videre arbeidet.

– Aldri før har miljø stått høyere på dagsorden enn i dag, men heldigvis har Lillesand mange innbyggere som engasjerer i denne viktige saken. I år har derfor konkurransen om Lillesand Venstres miljøpris hatt hard konkurranse mellom flere kandidater, sier lokallagsleder i Lillesand Venstre, Inger Marie Moi.

Bjørn Fredrik vist en spesiell og tydelig innsats i kampen for miljøet. Han har vandret milevis og saumfart de mest avsidesliggende områdene for å fjerne søppel og plast fra naturen. Personens evne til å engasjere og få med seg folk til å sette miljø på dagsorden er unik.

– Jeg har brukt hundrevis av timer i sin fritid på å få Lillesand til å fremstå i best mulig forfatning, sier Bjørn Fredrik.

Inger Marie Moi mener at folk som ham gjør en forskjell.

– Vi er mektig imponert av det arbeidet han har gjort og vil spesielt trekke frem det engasjementet han skaper og alle de menneskene han får til å bidra inn i dette viktige arbeidet. Han jobber systematisk og i disse dager ryddes blant annet Moelva fra bunn mot topp og han har et mål om å rydde hele elva i løpet av året.

Førstkommende søndag fortsetter arbeidet og han trenger flere til å stille opp. Prisvinneren er opptatt av at dersom alle bidrar litt så vil verden bli et bedre sted for både mennesker og dyr.

Sammen med et diplom fikk han også regnjakke fra Bertrand, laget av gjennvunnete plastflasker til å bruke i det videre arbeidet.