– Jeg elsker bysyklene

Foto: Yngve Horvei

Neste mål er å få bysykler til flere bydeler, sier ungdomskandidat August Simonsen.

Nylig presenterte Bergen Bysykkel AS nye tall for bruken av bysyklene, og tallene viser at bergenserne har foretatt over 200 000 turer på bysyklene så langt i år. Det er Bergen Venstres ungdomskandidat storfornøyd med:

«Dette er utrolig kult! Det å få på plass en god bysykkelordning har lenge vært en viktig sak for Unge Venstre og Venstre. Det er gledelig å se at bysyklene blir så godt tatt imot av byens innbyggere, og jeg tror ikke at vi hadde fått en like god bysykkelordning om det ikke hadde vært for Venstre», sier August Simonsen.

«Jeg er en av dem som er så heldig å kunne bruke bysykkel i hverdagen. Det har bare fordeler. Med bysyklene kan jeg komme meg fra A til B på en rask, miljøvennlig og sunn måte», sier Simonsen.

De siste månedene har bysyklene blitt tilgjengelige for stadig flere. Gjennom våren har ordningen blitt utvidet med 54 nye stasjoner og over 600 nye sykler. Likevel er ikke Simonsen tilfreds helt ennå.

«Vårt neste mål er å utvide ordningen til flere bydeler. Jeg håper for eksempel å få på plass bysykler i Fyllingsdalen. Tenk hvor stilig det blir å sykle på en bysykkel gjennom Løvstakken!» sier han.

Oppløftende svar på Venstres spørsmål

Idun Bortne stilte muntlig spørsmål om bysykkelordningen i bystyret 23. mai.

I det forrige bystyremøte stilte Venstres representant, Idun Bortne, et muntlig spørsmål om bysykkelordningen til byutviklingsbyråden Anna Elisa Tryti. På Venstres spørsmål om ordningen har vært vellykket så langt i Bergen, svarte byråden et rungende “ja!”.

“Denne uken passerte man 200.000 turer så langt i 2019, mot 103.000 turer totalt i 2018, og bruken er på nivå med Oslo og høyere enn i Trondheim. Også i vintersesongen var bysyklene mye brukt. Syklene fikk for første gang piggdekk i november, noe som fungerte godt. Det ble syklet nesten 48.000 turer fra november til og med februar”, svarte byråden.

Videre utbygging av bysyklene til andre bydeler i Bergen var også byutviklingsbyråden positiv til, og innen 2020 skal det være utplassert 1000 bysykler bergensere kan leie.

Les mer om Bergen Venstres sykkelpolitikk her.