Intervju med Joakim Karlsen, ordførerkandidat i Halden

Joakim er vår ordførerkandidat.
Joakim i Busterudparken. , Foto: Karoline Andreassen

Hva gjør førstekandidaten for det grønne partiet for å være mer miljøvennlig, hvorfor ble det Venstre og hvem er den nye valpen hans?


Joakim Karlsen er høyskolektor på Remmen. Han har tre barn og er gift med Kristine.

Du er Halden Venstres førstekandidat, men også ordførerkandidat. Hva ville du prioritert som hovedsak om du ble ordfører etter 9. September?

Det jeg vil prioritere aller høyest i starten av neste periode er at det settes av nok midler til at vi får et innholdsrikt og relevant tilbud på biblioteket. I høst skal tilbudet videreutvikles i forbindelse med at biblioteket skal flytte inn i gamle Halden storsenter. Utviklingen er en del av områdeløft nord og superviktig for å utjevne store forskjeller i utdanning og inntekt i Halden. Jeg vil jobbe for at biblioteket blir den viktigste arenaen for kunnskap og vekst i Halden, og det handler om mye mer en å låne ut bøker.

Joakim er glad i biblioteket, og vil jobbe for å løfte biblioteket i nye lokaler på nordsiden, i gamle Storsenteret.

Hvem av de tidligere kommunene liker du deg best i Halden, Idd eller Berg?

Så vidt jeg vet bor jeg og jobber i det som var Berg kommune. Nærmeste nabo er Strupe gård og Høgskolen ligger på Remmen. Så ja, det er fint i Berg. Men jeg liker meg i grunn godt hele kommunen! Det er vanvittig fine turområder i det som var Idd kommune… perfekt for kano- og fisketurer. Selve byen, med sitt historiske preg, ligger veldig fint under festningen. Halden har i grunn alt, fjord, fjell, skog, åker og by. Vi er heldige sånn sett.

Hvordan endte du opp med Venstre?

For meg finnes det ikke alternativer til det moderate, engasjerte og optimistiske sosialliberale grunnsynet i Venstre. Lenger til høyre blir det for mye økonomiske prinsipper (kaldt) og lenger til venstre blir det for mye hardhendt og sentralisert styring (formyndersk). Det var naturlig for meg å engasjere meg i lokalpolitikken i Halden etter å ha bodd her et par år, og ble tatt godt i mot av Halden Venstre.

Min hjertesak er at Halden tar vare på, binder sammen og merker sine sentrumsnære turstier raskest mulig.

Joakim Karlsen er heier på alle fotballagene i Halden.

Hva er ditt favorittsted i Halden?

Oj, den er vanskelig. Men må nok ty til klassikeren, som er utsikten på veien inn til byen hvor festningen ligger bak klokketårnet på Rød herregård. Fra den siden ser Halden helt magisk ut.

Hva er din hjertesak?

Min hjertesak er at Halden tar vare på, binder sammen og merker sine sentrumsnære turstier raskest mulig. Turstien rundt Tista er et kjempesteg i riktig retning, men det gjenstår masse arbeid for å knytte sammen Tista med Schultzedalen, Refne, Remmendalen, Sollihøgda, Høyåsmarka etc. Å ta godt vare på dette nå er viktig før byen vokser videre, og stier blir delt opp av utbyggingsprosjekter.

Kvik, Idd SK eller TTIF fotball?

Jeg heier på alle fotballlagene i Halden, og ikke minst alt arbeidet de gjør for barn og unge. Fotballen er en viktig arena for mestring og vekst og jo lenger barn og unge fortsetter med fotball, jo bedre. Hvis klubbene vil klatre på tabellene med A-lagene sine håper jeg det ikke går ut over arbeidet de gjør for barn og unge.

DILEMMA:  

Alltid gå med stillongs eller alltid gå med sokker i sandaler?

Vanskelig, men tror det må bli sokker i sandaler. Tar seg ikke ut med stillongs?

Sykle Grenserittet eller bade i havnebassenget når det måles for høye verdier?

Lett, sykle grenserittet.

Hva gjør du for å være mer miljøvennlig i hverdagen?

  • Jeg går mye. Frem og tilbake til jobb og sentrum, begge deler ca. 2 km.
  • Videre har jeg sørget for at huset mitt er godt isolert, sånn at vi bruker mindre strøm.
  • Er ganske nøye med avfallssortering og prøver å kaste så lite mat som mulig.
  • Hm, har begynt å bytte ut kjøttet til middag, det både sunt og miljøvennlig.
  • Har et mål tomt med plen og neste år skal jeg sette av en stor bit til blomstereng, sånn at bier og humler har et sted å samle mat.

Det er det jeg kommer på i farta…

Allsang på grensen eller Opera Østfold?

Både allsangen og operaen er viktige kulturarrangementer og setter Halden på kartet. Synes det er fantastisk at vi kan skilte med arrangementer som er så forskjellige og som når folk med veldig ulik smak og interesse. Når det kommer til kommunal støtte har jeg vært med å gi dette både til allsangen og til operaen, men fra neste år synes jeg allsangen skal stå på egne ben. Det er i bunn og grunn et kommersielt arrangement med store reklameinntekter fra TV.

Til slutt. Hva heter den søte valpen din?

Valpen heter LYKKE, var 12 uker på mandag den 29. juni. Hunden kan du bli bedre kjent med i høstens valgkamp!

Joakim og valpen Lykke