Stor stas med Trine i Kristiansund

Kulturminister Trine Skei Grande i Kristiansund. Orienteringsmøte Opera-og kulturhus med museum, «Foto: Mona Lindseth»

Det var stinn brakke 31.juli da kulturminister Trine Skei Grande fikk presentert status for prosjekt Opera- og kulturhus og museum, bibliotek og kulturskole. Alle inviterte til møtet kom så godt som midt i ferietida.

Trine kunne ikke gi noen lovnad om penger i møtet. Men hun ga klart uttrykk for at Kristiansund har gjort hjemmeleksa si med å nedskallere prosjektet slik statsbudsjettet for 2019 ba om. Hun sa at den samhandlingen det legges opp til i vårt prosjekt er helt i tråd med tankegangen i Kulturmeldinga som kom før jul, der nettopp det å løfte grunnfjellet i kulturlivet må være en prioritet. Ved å samlokalisere bibliotek og kulturskole med museum så oppnår en dette, like ens sammen med opera og ballett. Prosjektet er unikt i nasjonal sammenheng, sa kulturministeren.

Møtet ble ledet av varaordfører Ragnhild Helseth. Arrangør var Kristiansund Venstre og Møre og Romsdal Venstre, med lokallagsleder Asgeir Bahre Hansen og fylkesordførerkandidat Pål Farstad.

Kultursjef Eigunn Stav Sætre orienterte om prosjektet. Tilstede var også ass.fylkeskultursjef Monica Kjøl Tornes.

Fra Nordmøre museum møtte styreleder Einar Lund og direktør Geir Stave. Operaen i Kristiansund var representert med styreleder Bjarne Elde og økonomisjef Terje Dragseth.

Fra de to kommunale institusjonene som skal inn møtte biblioteksjef Elisabeth Soleim og kulturskolerektoren Stein Åge Sørlie.

Alle regjeringspartiene og institusjonene som skal inn i bygget, var representert. Stortingsrepresentantene Steinar Reiten (KrF), Vetle Wang Soleim (Høyre) og Jan-Steinar Engeli Johansen (FrP), kom ens ærend reisende til Kristiansund, to av dem direkte flybåren fra Oslo for anledningen.

Lokale politikere var også tilstede med Annika Indergaard (KrF), Og Turid Engdal(Høyre).

Kulturfabrikken ble det gitt orientering om senere på dagen, men de to ildsjelen Trond Aagård og Øivind Frisvoll fikk også med seg orienteringen om Opera- og kulturhuset.

De to prosjektene er med og løfter hverandre, og utgjør tilsaman et fantastisk tilbud for alle uansett alder, er vi skjønt enige om.

Nestor i musikklivet i Kristiansund Peder A.Rensvik deltok også i møtet og fikk oppdatering i prosjektet. Peder har vært en pådriver i å få realisert nytt kulturhus siden i alle fall på åtti-tallet.

TK.no 31.07.19 om møtet med kulturministeren om Opera-og kulturhus

Kulturministeren imponert, sier Trine til NRK.MR. Les saken

Sommer-SFO
Første post på programmet i Kristiansund var etter Trine sitt eget ønske, et besøk på SFO. I sommer er SFO-tilbudet ved alle barneskolene i Kristiansund samlet ved Nordlandet barneskole.
Trine fikk møte barna som var tilstede denne dagen, og fikk snakke med personale og bli orientert om arbeidet, om innhold og trivsel. Med på besøkt var også ordførerkandidat i Kristiansund Ragnhild Helseth, fylkesordførerkandidat Pål Farstad og 2.kandidat i Kristiansund Asgeir Hansen.

Kulturfabrikken tar form
Trine hadde fått invitasjon til åpningen av Kulturfabrikken når den står ferdig i oktober, men er da i Frankfurt på den store bokmessen. Derfor mente vi det var en ypperlig anledning å utfordre to av ildsjelene i prosjektet Trond Aasgård og Øivind Frisvoll til å gi en orientering nå da Trine var i byen. Den utfordringen tok de på strak arm. Vi vil mene at Trine nå med de to prosjektene Kulturfabrikken og Opera- og kulturhus har fått et grundig i hva som er i emning. Kulturfabrikken så godt som ferdig realisert.

Bunadsgeriljaen inviterte Trine påkaffe
Det var stas å besøke Bunadsgeriljaens kontor i Langveien 19 og møte leder for aksjonen Anja Solvik og ildsjel Sylvia Bruseth. For anledningen var det dekket til med kaffe og vafler, og jammen var det en nyfødt frøken Ibsen tilstede sammen med sin mamma.

Anja orienterte Trine om arbeidet til aksjonen. Tilstede var også de tre andre fra Venstredelegasjonen med varaordfører og ordførerkandidat Ragnhild Helseth, lokallagsleder og 2.kandidat Asgeir Bahre Hansen og fylkesordførerkandidat Pål Farstad.

TK.no 31.07.19 om Trine sitt besøk hos Bunadsgeriljaen