Krigshelten Knut M. Haugland

Knut Haugland
Foto: Public Domain

Det er ikke til å lese med noe annet enn vantro at kulturutvalget går inn for rådmannens forslag om å avspise vår lokale krigshelt Knut M. Haugland med en byste, fordi at en av landets rikeste kommuner har stram økonomi.

Bjørn Iversen har levert et forslag til kultursjefen der Haugland sitter i helfigur ved et lite bord med nettopp et morseapparat som den sambandsmannen han var og ble kjent som. Det støtter Venstre helhjertet. Vi anmoder derfor kommunestyret på det sterkeste om å enten gå for Iversens forslag eller å utsette saken til den kan behandles skikkelig.

Vi skal behandle folk skikkelig i Tinn kommune, og det gjelder også for dem som ofret livene sine for vår frihet under andre verdenskrig.

Marius Skeie
Tinn Venstre

Leserinnlegg i Rjukan Arbeiderblad 29. august 2019.