Bedre psykisk helsehjelp i Sunndal

I sommer kom det nok en gang flere nyhetssaker om psykisk sykdom i Norge; flere blir rammet, utfallet kan være fatalt og det er kan ramme hvem som helst. Ikke minst påvirker det også personene som er glad i og lever med personer som rammes. Å få hjelp når man får psykiske vansker, bør ikke være vanskelig, for da har man det vanskelig nok fra før. Tilbud innenfor psykisk helse bør derfor være lett tilgjengelig i kommunene der folk bor.

Venstre er opptatt av tilbud som fremmer god folkehelse og det beste er selvfølgelig om man klarer å forebygge at folk får psykiske vansker. Gode, inkluderende nærmiljø, en god oppvekst, trygghet, gode boforhold, kulturtilbud og fritidsaktiviteter er noen av områdene som fremmer god psykisk helse. Dette vil vi fortsette å prioritere.

Men om man først får psykiske vansker, skal terskelen være lav for å få hjelp og tilbudet være tilgjengelig. Når vi er fysisk syke og trenger hjelp, er det ikke noe spørsmål, da går vi til legen. Forskning viser, ikke overraskende, at om man får hjelp i en tidlig fase ved psykiske problemer, blir man både fortere frisk og risikoen for at ting utvikler seg til alvorlig lidelse minker. Derfor vil Sunndal Venstre etablere tjenesten rask psykisk helsehjelp i Sunndal kommune

Rask psykisk helsehjelp er et lavterskeltilbud til de over 16 år som er gratis, og der målet er at man i løpet av 1-2 uker skal få tilbud om hjelp. Det er ikke nødvendig med henvisning fra lege for å benytte seg av tilbudet siden dette vil være et forsinkende ledd som også hever terskelen for å søke hjelp. Tilbudet skal gis til personer med angst, søvnproblemer, milde og moderate problemer med depresjon og eventuelt begynnende rusmiddelproblem i tillegg.

En forutsetning for å kunne etablere rask psykisk helsehjelp i Sunndal kommune, er økte psykologressurser. Tjenesten er organisert i tverrfaglige team som skal ha en psykolog knyttet til seg. Dette vil styrke fagmiljøet innenfor psykisk helse i Sunndal kommune og gjøre det mer attraktivt å jobbe som psykolog i kommunen.

Ønsker du et lett tilgjengelig tilbud for de som har det litt vanskelig?