Fv17 Holandsvika – Turisme og Naturvern?

Meløy Venstre

Statens vegvesen har krevd at det må bygges en rasvoll på oversiden av FV17 i Holandsvika hvor kaianlegg og parkering med overfart til Engen ligger. Konsesjonen for å benytte kaianlegget gikk ut i år. Nå jobbes det for å få konsesjon for 3 nye år. En situasjon som i dag gjør det vanskelig å planlegge for fremtiden.

En rasvoll er en dyr investering. Det er uansett av så stor interesse å få på plass en rasvoll, at vi kan bevare det sårbare naturområdet Engabreen er og samtidig videreutvikle turistnæringen i Meløy.

Etter mitt møte med Jon Gunnes i August sendte jeg han saken og mine spørsmål vedrørende økonomiske muligheter for å få rassikrer området hvor kaia ligger. Jon Gunnes sitter i transport og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Jeg har presisert hvor mye det betyr for Meløy`s befolkning å få en trygg vei/parkering ved kaianlegget. Ikke bare for å bevare Engabreen`s sårbare områder, men også for å ivareta en sikker reisevei og muligheten til å videreutvikle næringsaktiviteten rundt engen.

Jeg vil også benytte anledningen til å minne om fylkesvalget i år. Du finner mange dyktige kandidater fra Venstre som virkelig vet hvor viktig samferdselen er for Nordland. Arne Ivar Mikalsen fra Hadsel topper Venstres liste til fylkestingsvalget. Du kan lese hele listen og mer om Nordland Venstre HER.

Vår Ordfører kandidat Ken Henry Solhaug stiller på 18. plass på fylkesvalget til Nordland Venstre.

 

 

 

 

 

 

Arne Ivar Mikalsen Ken Henry Solhaug
(1.kandidat fylkestingvalget.) (Ordførerkandidat Meløy Venstre)