Møre og Romsdal har fått opprettet flere naturreservat

Foto: Camilla Eilertsen

Regjeringen har i statsråd fredag vernet 28 nye skogområder som naturreservater, hvorav flere ligger i Møre og Romsdal. Det gjelder områder i Stordal, Skodje, Surnadal og Tingvoll

De nye naturreservatene i Møre og Romsdal ligger er Kanestraum i Tingvoll kommune, Geitåa i Surnadal, Ørnakken i Skodje og Ytste-Skoet i Stordal kommune.

Sammen med klimaendringene er tap av natur den aller største utfordringen vi står overfor. For å stanse tapet av arter og sikre livsgrunnlaget vårt på jorda, så må vi stanse nedbygging av naturen. Venstre i regjering prioriterer klima og miljø øverst og har systematisk trappet opp skogvernet. Skogvern er svært viktig tiltak for å bevare norsk natur. Det finnes ni truede naturtyper og mer enn 1100 truede arter i skogene i Norge. Hundrevis av insekter, sopparter og fugler er avhengige av død ved og gammel skog. Det uttaler klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Fylkesleder Ragnhild Helseth i Møre og Romsdal Venstre fikk møte klima- og miljøministeren i Oslo i forkant av statsråd fredag. Ministeren holdt innlegg på møtet i Venstres programkomite der Helseth sitter som medlem.

-Det er stor glede å få sikret skogområdene som nå er blitt naturreservat, sier Ragnhild Helseth, med spesielt tanke på områdene i vårt fylke. Mange truede arter lever i områdene. Med vernet regjeringen nå har gjennomført er vi snart halvveis til målet om vern av 10 prosent av skogarealet i Norge.

Pressemelding 06.12.19
Fra Møre og Romsdal Venstre
Skogvern

Ragnhild Helseth
Fylkesleder
Møre og Romsdal Venstre

TK 06.12.19 Pressemelding

Foto:
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og fylkesleder Ragnhild Helseth møttes fredag i Oslo