Kommunestyremøte 1.4.20

I dag kom det innkalling til kommunestyremøte som skal avholdes samme dag. En kan lure på om dette er en dårlig Aprilspøk!
På sakslisten står en sak. “sak.14/20 Forslag midlertidig endring av delegeringsreglement.” Les hele saksdokumentet HER Det er ikke gitt noe rom for at lokalpartiene kan ha sine diskusjoner rundt temaet.

Det er blant annet ønsket at alle møter i utvalg utsettes 31. Mai og at kommunestyrets saker delegeres til formannskapet. Kommune direktøren delegeringer opprettholder. Ordfører skal gis myndighet til å treffe vedtak i hastesaker. Formannskapets skal møtes via digital plattform.

Hvorfor, om formannskapet skal møtes digitalt kan det ikke gjennomføres kommunestyrer og utvalgsmøter på samme måte?
I en sårbar tid er det ekstra viktig at vi beskytte lokal demokratiet.

Videre er det satt opp formannskapsmøte i morgen 2. April. Se sakslisten HER Og for å synliggjøre hva kommunestyret potensielt gir fra seg så skal det gis tilbakemelding til Fylkesrådet på å styrke tiltakspakker for næringslivet. De ønsker også oversikt over prosjekter i kommunen som kan fremskyndes, dette kan være;
1. Gjennomføres i statlig eller kommunal regi.
2. Prosjekter som er ferdig planlagt og kan igangsettes i løpet av kort tid dersom
finansiering faller på plass.
3. Gjerne prosjekter som har regional betydning, dvs. vil ha effekt for flere kommune

HMS/Økonomi skal også vetas, her ligger kun hoveddokument hvor det bes om at kommunestyret går for kommunedirektørens innstilling. Men hva er den? Se dokumentet HER

Flere tusen elever i Norge har daglig hatt hjemmeundervisning de 2 siste ukene.

At det er vanskelig er ikke et godt nok argument. Det er nytt, og uvant, men fullt gjennomførbart.

En får håper at lokaldemokratiet får leve! At de som har stemt på de folkevalgte i kommunestyret fortsatt skal få sin stemme hørt av sin folkevalgt.

Dette er ikke tiden for å fatte hastevedtak. Nå er det viktigere enn noen gang at det fattes tiltak av demokratiet!