Spørsmål om landingsplassen i Stortinget

Stortingsrepresentant André N. Skjelstad (V)

Stortingsrepresentant André N. Skjelstad (V) stilte følgende spørsmål til helseminister Bent Høie i dag 7. mai:

Sykehuset Namsos er det eneste i Helse Midt-Norge som ikke har landingsplass tilpasset det nye redningshelikopteret. Nå er utbygging av helikopterlandingsplassen ved Sykehuset Namsos utsatt for fjerde gang. Begrunnelsen for utsettelsen er i hovedsak at det har dukket opp utfordringer med landingsplassen på Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø. Nasjonal helse- og sykehusplan slår fast at begge sykehusene som hører under Helse Nord-Trøndelag skal ha akuttfunksjon. For at akuttfunksjonen skal være tilstrekkelig operativ så må helikopterlandingsplattformen på plass.

Når og hvordan vil statsråden følge opp dette, slik at Sykehuset Namsos får den helikopterlandingsplattformen de trenger for å være et fullverdig akuttsykehus?

Her er saken på Stortingets nettside: https://stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Sporsmal/Skriftlige-sporsmal-og-svar/Skriftlig-sporsmal/?qid=79704&fbclid=IwAR3pbYl4Vpf8jMyUeu-k1UNiKsmMZdDsZ-cGx2pN-1-NwP0spJJ61l83D28

Namdalsavisa: https://www.namdalsavisa.no/artikkel/2020/05/07/%E2%80%93-Ytterligere-utsettelse-er-ikke-akseptabelt-21769777.ece

Geir Olav Knappe, Gruppeleder, Namsos Venstre.

Venstre er svært opptatt av å sikre Sykehuset Namsos. Nasjonal helse- og sykehusplan slår fast at sykehusene under Helse Nord-Trøndelag skal ha akuttfunksjon. Skal akuttfunksjonene ved sykehuset være operative må landingsplattformen for de nye helikoptrene på plass, hevder Geir Olav Knappe, gruppeleder i Namsos Venstre.

Å sikre sykehuset Namsos og dens akuttfunksjoner er Namdalens viktigste sak. Det handler om vår trygghet. Venstre har hatt saken øverst på agendaen lenge, og nå jobber vi aktivt på alle politiske plan, og stiller derfor i dag spørsmål til helseminister Bent Høie i Stortinget», sier Knappe.