UiT får 20 millioner til oppgradering av bibliotek og undervisningslokaler

Oversiktsbilde over Universitetet i Tromsø
Foto: Morten Skandfer

UIT Norges Arktiske Universitet bevilges 20 millioner til utbedring av lokalene til Universitetsbiblioteket på Campus Breivika og 5 millioner til utbedring av undervisningslokalene på Campus Harstad. I år har et rekordstort antall studenter søkt seg til UIT og nå satses det på bedre lokaler for studentene.

Det er veldig bra at det nå kommer penger på plass til Universitetsbiblioteket ved UiT og lokalene i Harstad.Det gir gode rammer for studentene våre som bidrar til å skape et godt studiemiljø.

Fortsatt er det slik at den tradisjonelle forelesningen dominerer i høyere utdanning, men med nye læringsarealer så åpner det seg flere muligheter for å drive mer variert undervisning. Det har spesielt den siste tiden vist oss.

Bevilgningen vil bidra til å gjøre campus Tromsø og Harstad mer attraktive, det er viktig både for studentene og tilbudet i regionen vår.

Bakgrunn:
12 universiteter og høyskoler får til sammen 161 millioner kroner til å oppgradere undervisningslokalene sine. Pengene er fordelt i to potter. 135 millioner går til universiteter og høyskoler som forvalter sine egne bygg og 26 millioner går til institusjonene som leier lokaler av Statsbygg. Ordningen for oppgradering av bygg ved de statlige selvforvaltende institusjonene ble innført i statsbudsjettet for 2015. Etter årets tildeling på 161 millioner kroner er det totalt gitt 652 millioner kroner til oppgraderingsprosjekter gjennom ordningen siden 2015. I tillegg er det et kriterium i ordningen at institusjonene selv bidrar med minst like mye midler til de aktuelle prosjektene.