Uttalelse fra Tromsø Venstre: Tromsø må ta imot 50 flyktninger fra Moria nå!

Foto: www.fn.no

Følgende uttalelse ble vedtatt på styremøte i dag:

Tromsø Venstre: Tromsø må ta imot 50 flyktninger fra Moria nå!

Det er krise for flyktningene som var i Morialeiren. Folk på flukt med corona-krise, stengte grenser og nå uten det lille de hadde. Det haster med å hjelpe! Disse menneskene er ikke i sine nærområder, de er på desperat flukt og fanget i en kritisk og svært sårbar situasjon. Norge har hatt liten tilstrømning av flyktninger i år, vi har kapasitet til flere. Mange overnattingssteder står ledig i landet. Slik er det også i Tromsø kommune. Norge skal ta imot flyktninger fra Moria, men vi mener antallet på 50 er for lavt. Vi mener Tromsø Kommune selv har kapasitet til å ta imot 50. Det ville være solidaritet i praksis i en krisesituasjon. Vi forventer at Norge tar i mot et mye høyere antall enn regjeringen hittil har antydet.

Det haster å hjelpe disse menneskene i ekstrem nød. Vi må ta vår del av ansvaret!