Even Aronsen innstilt på topp på Venstres liste i Troms!

Foto: Kristoffer Høiseth Nystad

Nominasjonskomiteen for Troms og Finnmark Venstre har oversendt et enstemmig forslag til Stortingsvalget i 2021 for Troms valgkrets. Øverst på listen står Even Aronsen fra Harstad.

Even Aronsen er opprinnelig fra Kvæfjord. Han har lang politisk og organisatorisk erfaring fra kommunepolitikken i Harstad og som sentralt tillitsvalgt Unge Venstre. Aronsen ble valgt inn i Harstad kommunestyre i 2015 og ble i 2019 gjenvalgt som gruppeleder, men rakk kun noen måneder i gruppelederollen før han ble hentet inn som politisk rådgiver for klima- og miljøministeren. I sin første periode satt Even i utvalg for oppvekst og kultur, og har et bredt engasjement for oppvekst, kultur og utdanning. Aronsen har en sterk liberal ryggmarksrefleks, og vil være en viktig stemme i Stortinget i saker som klima- og miljø, utdanning og Nord-Norge.

Det er utrolig stort å få tilliten fra nominasjonskomiteen til å være på toppen av listen. Jeg er utrolig takknemlig og håper nå at nominasjonsmøtet viser meg samme tillit. Venstre skal være det liberale partiet som har fokus på en grønn fremtid, med frihet og muligheter for alle. Vi må jobbe for å løse klimakrisen, for en skole hvor flere fullfører og for et bærekraftig næringsliv. Vi er også nødt til å vise optimismen som finnes i Troms og i Nord-Norge, og slutte med svartmalingen av landsdelen, som særlig Senterpartiet driver med, sier Even Aronsen.

På de tre neste plassene finner vi Irene Dahl, Roar Sollied og Marika A. Jenssen.

Irene Dahl som er fylkesleder for Troms og Finnmark Venstre, hun er jurist og har doktorgrad i havrett. Tidligere har Dahl vært fylkesvaraordfører i Troms. Hun er nå lokalpolitikker i Tromsø og nyvalg 1.varamedlem til sentralstyret i Venstre. Dahl jobber som førsteamanuensis ved Norges Arktiske Universitet UiT. Hun har et sterkt engasjement for Nord-Norgebanen, blant annet som medlem av Tromsbanekomiteen.

Roar Sollied har lang fartstid i Troms-politikken; 20 år på fylkestinget, og seks år som fylkesråd for utdanning. Roar har også solid erfaring fra lokalpolitikken og er nå tilbake som formannskapsmedlem i Målselv og ny styreleder for Midt-Troms museum hvor han fortsatt i dag er aktiv lokalpolitiker.

Marika A Jenssen er leder av Troms og Finnmark Unge Venstre. Hun kommer fra Harstad, men studerer nå medisin ved Universitetet i Tromsø.

 

Nominasjonsmøtet avholdes i Kirkenes 7.november 2020

Innstillingen til Troms Venstres stortingsvalgliste:

 1. 1. Even Aronsen, Harstad
 2. Irene Dahl, Tromsø
 3. Roar Sollied, Målselv
 4. Marika A Jenssen, ungdomskandidat
 5. Kjell Harald Horn, Senja
 6. Mona Jørgensen, Skjervøy
 7. Musa G Andersen, Bardu
 8. Maria Serafia Fjellstad, Harstad
 9. Morten Skandfer, Tromsø
 10. Gunnhill Andreassen. Tjeldsund
 11. Aud Jektvik, Tromsø
 12. Vidkunn Haugli, Målselv