Lena Landsverk Sande topper Venstrelista i Møre og Romsdal

Topp tre på Venstres stortingsliste 2021 i Møre og Romsdal. Fra ve: Frode Heimen (3), Lena Landsverk Sande (1) og Ragnhild Helseth (2), Foto:Britt Giske Andersen

Lena Landsverk Sande ble valgt til førstekandidat på Møre og Romsdal Venstre sin liste til Stortingsvalget 2021. Andreplassen gikk til Ragnhild Helseth og tredjeplassen til Frode Heimen.

Lena Landsverk Sande ble i dag valgt som førstekandidat på Stortingslista til Møre og Romsdal Venstre til valget 2021. Lena er ordfører i Vanylven, og sitter i sin andre periode. Hun er også direktevalgt representant til Venstres landsstyre. Sande ble valgt etter benkeforslag opp mot nominasjonsnemnda sin innstilling som hadde satt Pål Midtsæther Grødahl på første plass.

På andreplass ble Ragnhild Helseth fra Kristiansund valgt, i tråd med innstillingen. Helseth er fylkesleder i Møre og Romsdal Venstre og kommunepolitiker. Hun satt som varaordfører i forrige periode, og sitter i nå sin fjerde periode som gruppeleder i bystyret i Kristiansund. Helseth er medlem av Venstres programkomite som er midt i sitt arbeid med å utforme Stortingsvalgprogram 2021.

Tredjeplassen gikk til Frode Heimen fra Molde. Frode er gründer og næringslivsleder og har et mangeårig engasjement for Venstre i både Kristiansand og Molde. Frode Heimen innehar tredjeplassen for Venstre i fylket og er vararepresentant i samferdselsutvalget.

Det ble kampvotering helt ned til 10 plass, og etter avstemming ble Møre og Romsdal Venstre sin stortingsliste for 2021 slik:

1 Lena Landsverk Sande, Vanylven
2 Ragnhild Helseth, Kristiansund
3 Frode Heimen, Molde
4 Fride S. Sortehaug, Ålesund
5 Håvard Urkedal, Ålesund
6 Pål Grødahl, Ulsteinvik
7 Asgeir Bahre Hansen, Kristiansund
8 Annika Brandal, Hareid
9 Gunnar Knutsen, Ørsta
10 Steinar Husby, Sunndal
11 Geir Morten Karlsen, Averøy
12 Rita Rognskog, Aukra
13 Martin Kjøpstad, Vestnes
14 Elise Tingvoll, Molde