Forslag til Venstres stortingsprogram med klima, kunnskap og grønn verdiskaping

Programkomiteen på besøk hos Radikale Venstre, Håvard Sandvik

Klima, kunnskap og grønn verdiskaping er stikkord for stortingsprogrammet som ble lagt fram torsdag 10.desember. Med andreutkastet til Venstres stortingsprogram for 2021-2025 avslutter programkomiteen sitt arbeid. -Jeg er svært glad for å ha fått vært med på arbeidet som medlem av programkomiteen, sier fylkesleder og andrekandidat på stortingslista Ragnhild Helseth.

Programkomiteens leder har vært 1.nestleder Sveinung Rotevatn etter landsmøtet 2020, da han tok over stafettpinnen etter Guri Melby som da ble valgt som ny Venstreleder.

Komiteen har jobbet sammen siden august 2019, og nå er komiteens arbeid ferdig. Prosessen videre er det medlemmene våre som skal føre gjennom debatter på årsmøter og endelig vedtak på Venstres landsmøte 2021

Komiteen har jobbet sammen om hele programmet, slik har det også vært diskusjoner og en gjensidig læringsprosess om mange saksfelt for oss alle. -For min del en god ressursbank i valgkampen som allerede banker på døra, sier Ragnhild Helseth. Hovedbudskapet vårt er Frihet og muligheter for alle. -Jeg er svært glad for å ha fått vært med på arbeidet som medlem av programkomiteen.

-Jeg gleder meg og er spent på tilbakemeldingene. Det har vært svært inspirerende å få være med på dette arbeidet, og gitt meg god andlening til å være med å påvirke Venstre sin politikk. Et godt grunnlag for valgkampen der jeg som andrekandidat på stortingslista for Møre og Romsdal Venstre skal kjempe for klima, kunnskap og verdiskaping, trygge liv for barn og voksne og for god dyrevelferd.

-Jeg vil spesielt fremheve det programmet har tatt inn om dyrevelferd, som opptar meg spesielt og som berører hovedsakene våre med klima, kunnskap og grønn verdiskaping. Natur og levende liv er avgjørende for at vi skal sikre fremtiden for vårt fellesskap, avslutter Ragnhild Helseth, som ser frem til å drive valgkamp i Møre og Romsdal.

Forslag til nytt stortingsprogram lansert 10.12.20

Venstres programkomite stortingsprogram 2021-2025
Programkomiteen Venstre, fra samlingen aug 2020