5 millioner kroner til næringslivet i Ås fra regjeringen

Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre med støtte fra Frp iverksetter nå støtteordningen for bedrifter i kommunene på 1 milliard kroner som ble vedtatt i februar i år. Av disse fordeles 500 millioner på alle kommuner, mens 500 millioner går til kommuner med absolutte ledighetstall over landssnittet og kommuner som har innført smitteverntiltak på nivå A, B, C eller D. Ås kommune vil få tildelt rett over 5 millioner kroner som en del av denne fordelingen, som er tiltenkt lokalt næringsliv som ikke omfattes av den ordinære kompensasjonsordningen for bedrifter. Det ligger en stor grad av frihet i hvordan kommunene selv ønsker å disponere disse midlene da situasjonen varierer mye mellom de ulike kommunene.

Venstres Olav Fjeld Kraugerud, nestleder i hovedutvalg for næring og miljø (HNM), sier at vi nå har en god mulighet til å støtte vårt lokale næringsliv i en tid der mange har hatt det vanskelig. – Vi har etter den siste nedstengningen lest både om både svikt i omsetning og varelagre som nærmest går ut på dato. Med et næringsliv som består av mange små og mellomstore bedrifter har det siste året har vært svært krevende og vi er glade for at kommunen nå får mulighet til å hjelpe noen av disse aktørene, sier Kraugerud.

Maria-Therese Jensen og artikkelforfatter Olav Fjeld Kraugerud er fornøyd med at regjeringen støtter opp Ås, her sammen med statsråd Iselin Nybø.

Kraugerud fortsetter Ås får rett over 5 millioner kroner og legger til at han er glad for at krisestøtten til kommunen er økt. – Siden Ås var en de kommunene som nærmest måtte stenge rubbel og bit av handel og service i en periode er det flere lokale bedrifter som har hatt betydelige utfordringer som en følge av tiltakene som er og har vært innført både lokalt og nasjonalt. Dette gjelder ikke minst bedrifter som er i oppstartsfasen eller som lever av å samle mennesker, som arrangements- og serveringsbedrifter. Jeg håper at vi nå kan fordele disse midlene på en måte som kan bidra til at Ås fortsatt vil ha et bredt og mangfoldig næringsliv også i årene som kommer.

Siden vi i næringsutvalget (HNM) akkurat er ferdige med en prosess å fordele koronamidler, har vi et godt system for dette, og vi ser for oss å starte et liknende arbeid raskt. Til vårt møte i HNM den 2. mars har jeg hatt kontakt med leder i utvalget og kommunedirektøren i den hensikt å få saken til behandling. Kommuneadministrasjonen har jobbet i raskt, og bekrefter at saken kommer opp.

Nok en gang klarer regjeringen, med støtte fra Frp, å skape resultater for næringslivet. Venstre, og regjeringen skal ta Norge ut av koronakrisen, og da er vi opptatt av å stimulere til aktivitet lokalt. Jeg håper vi nå kan få til en rask og effektiv fordeling av disse midlene i Ås slik at de kan komme lokale aktører til gode.